Πολιτική

Την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη ζητά ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας

Την άρση της ασυλίας δυο Ελληνίδων ευρωβουλευτών, της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη ζητεί ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Σήμερα, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το δίκαιο της Ένωσης, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κ. Εύας Καϊλή, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και της κ. Μαρίας Σπυράκη, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Βάσει ερευνητικής έκθεσης που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υπόνοιες απάτης εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά τις αποδοχές των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών. Σύμφωνα με το εφαρμοστέο εθνικό δίκαιο, η Εύα Καϊλή και η Μαρία Σπυράκη απολαύουν του τεκμηρίου αθωότητας.

Η Μαρία Σπυράκη σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει: «Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια είχε δώσει άτυπη άδεια σε βοηθό της που είχε πρόβλημα υγείας και το εντόπισαν και την πηγαίνουν για κακοδιαχείριση κοινοτικών πόρων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5