Πολιτική

Το 2016 οι εκλογές στη ΝΔ;

Ακόμη και τον επόμενο χρόνο μπορεί να γίνουν οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία αφού πλέον μετά το φιάσκο της πρώτης προσπάθειας ανάδειξης νέου αρχηγού στη Συγγρού “κοσκινίζουν” κάθε λεπτομέρεια και η διαδικασία καθυστερεί επικίνδυνα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως αν και η ευθύνη και του ιδίου, ως υποψηφίου για την προεδρία, είναι να διασφαλίσει ότι αυτό θα συμβεί «το συντομότερο δυνατό» πρόσθεσε πως «Θα καθίσουμε όλοι οι υποψήφιοι σε ένα τραπέζι, θα μας υποδείξει η εταιρεία το χρονοδιάγραμμα των εκλογών και από εκεί και πέρα θα προσαρμοστούμε σε αυτό το χρονοδιάγραμμα», αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι η 13η Δεκεμβρίου η ημερομηνία των εκλογών, αλλά άλλη ακόμη και το 2016 αν κριθεί απαραίτητο.
Την ίδια ώρα ωστόσο είναι πολλοί εκείνοι που τονίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει με διάλυση αφού έχει περάσει στην αφάνεια αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπάρχουν ακόμη και φωνές εντός του κόμματος για ανάδειξη του νέου αρχηγού από το συνέδριο.
Ο Κυριάκος Μητσιτάκης πάντως απέκλεισε ενδεχόμενο διάσπασης και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρας λέγοντας πως ήταν ότι ο ίδιος που δυναμίτισε τη συναίνεση και πως ο ίδιος προεκλογικά ήταν που καλλιέργησε τον απόλυτα διχαστικό λόγο. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε παράλληλα πως η Ν.Δ. δεν θα γίνει το πολιτικό δεκανίκι της κυβέρνησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης για το διάγγελμα Μητσοτάκη: «Άλλο να υπηρετείς τον λαό, και άλλο να συντηρείς τη διαφθορά»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΝΙΚΗ απορρίπτουν ως επικοινωνιακή διαχείριση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με αιχμή το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή
Φάμελλος, Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας
Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι το βαθύ κράτος του ρουσφετιού, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας – Εκλογές τώρα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον πρωθυπουργό να αφήσει τα πρόχειρα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και σημειώνει ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και νέο άνεμο
Νίκος Ανδρουλάκης 8
Πρόταση για ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή: Τι ισχύει στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
«Θα εισηγηθώ προς συζήτηση στον δημόσιο διάλογο το ασυμβίβαστο Υπουργού και Βουλευτή, με αντικατάσταση του Υπουργού στη Βουλή από τον πρώτο επιλαχόντα για όσο συμμετέχει στο Υπουργικό Συμβούλιο, και με ταυτόχρονη αναβάθμιση του ρόλου του Βουλευτή», δήλωσε ο πρωθυπουργός
υπουργικό συμβούλιο