Πολιτική

Το δικό μας γκάλοπ

Περασμένα μεσάνυχτα πήρα ταξί από την πιάτσα που βρίσκεται στην Πανεπιστημίου στη συμβολή της με τον πεζόδρομο της οδού Βουκουρεστίου προκειμένου να επιστρέψω στο σπίτι μου μετά από μια εξαιρετική συναυλία στο γήπεδο BANDMIGTON για τα 15 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑΣ Νέας Ιωνίας.

Ο οδηγός του ταξί μίλαγε γελώντας με ένα συνάδελφό του, βάζει μπρος τη μηχανή και με ρωτάει που πάμε. Στην πορεία τον ρώτησα προς τι το γέλιο και μου απαντά ότι συζητούσε με τον συνάδελφό του για τις πολιτικές εξελίξεις και την εμφάνιση Σαμαρά στο Άγιο Όρος.

“Πήγε να πάρει τη ευλογία της Παναγίας αλλά δεν τον σώνει τίποτα” μου απαντά με ύφος σοβαρό πλέον και χωρίς να προλάβω να πω κάτι συνεχίσει: “Με το δικό μας γκάλοπ ο Σαμαράς και η κυβέρνηση του είναι τελειωμένη υπόθεση”.

“Δηλαδή;” του λέω. “Δεν υπάρχει ούτε ένας επιβάτης από το καλοκαίρι ειδικά και μετά που να λέει ότι θα ψηφίσει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή τον Σαμαρά, καλά τον Βενιζέλο τον έχουν ξεγραμμένο…. “.

Και συνεχίζει: “Μην δίνεις σημασία στα γκάλοπ του Μπόμπολα και των άλλων…. Το δικό μας γκάλοπ δίνει πρώτον τον Τσίπρα, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή και μετά το χάος…Α και κάπως ΚΚΕ τελευταία….”.

“Μα καλά -λέω- ούτε ΝΔ, ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε Κουβέλη;” και μου απαντά: “Ούτε για δείγμα, δεν ξέρω, ο κόσμος θα ρίξει χοντρό μαύρο, το ‘χει αποφασίσει να ρίξει το βόλι στις εκλογές και γι’ αυτό δεν βλέπεις να γίνεται λαμπόγιαλο η Αθήνα. Αν θες με πιστεύεις… Εκτός και αν μας λένε ψέμματα και το γυρίσουν μπροστά στην κάλπη….”.

Σπεύδω να πω ότι κάπως έτσι την “πατάνε” στο τέλος και οι δημοσκόποι γιατί οι πολίτες μπροστά την κάλπη νοιώθουν ίσως βαριά την ευθύνη και αλλάζουν στάση. Και αφού πιάνουμε εν τάχει κουβέντα για τον Πάγκαλο και τη “μεγάλη κουβέντα” που είπε ότι “μαζί τα φάγαμε” και άρα “όλοι φταίμε” για την κρίση ξαναβάζει τα γέλια μου λέει: “Τώρα ο κόσμος δεν χαμπαριάζει… Η κρίση του άνοιξε τα μάτια….Τι χειρότερο να πάθει…;”.

Κάπως έτσι τελείωσε η σύντομη κουβέντα με τον ταξιτζή. Φθάσαμε έξω από την πόρτα της πολυκατοικίας. Το ταξίμετρο έγραψε 5 ευρώ. Του τα δίνω, μου κόβει απόδειξη χωρίς να το ζητήσω. “Καλή τύχη φίλε…” μου λέει και τότε χαμογελώντας του απαντώ: “Καλό βόλι…”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ΕΡΤ και ενημερώθηκε για τη νέα υπηρεσία αυτόματου υποτιτλισμού των δελτίων ειδήσεων
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε απολύτως ανοιχτός στην αναπροσαρμογή των απολαβών του προσωπικού της ΕΡΤ, καλύπτοντας μέρος της διαφοράς στις αμοιβές με τους ιδιωτικούς σταθμούς
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ
«Η δικαστής Ιρένα Γκιόκα που με καταδίκασε είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα για πλαστογραφία» καταγγέλλει ο Φρέντι Μπελέρης
«Γι' αυτό ζητώ την αναθεώρηση των αποφάσεων που με φυλάκισαν για 16 μήνες και μου στέρησαν τη Δημαρχία της Χειμάρρας», εξηγεί ο Βορειοηπειρώτης ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Φρέντι Μπελέρης
Πώς λειτουργεί το Kids Wallet, πώς το κατεβάζουμε - «Οι γονείς να το χρησιμοποιούν με σύνεση και να μην το μετατρέψουν σε εργαλείο κατασκοπείας»
Το Kids Wallet, που είναι διαθέσιμο σε Apple Stores και Google Play, είναι το σημαντικότερο μέτρο της Εθνικής Στρατηγικής κατά της βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων
Η εφαρμογή Kids Wallet
5