Πολιτική

Το “κάνω” και το “κανό”

Είναι βέβαιο ότι και οι δύο λέξεις περιλαμβάνονται στο λεξιλόγιο του Πρωθυπουργού καθώς είναι βέβαιο ότι έχει χρησιμοποιήσει τη φράση “κάνω κανό”

Ωστόσο είναι αβέβαιο αν χρησιμοποιεί το ρήμα και εντός του Μαξίμου. Ας δούμε λοιπόν τι δεν έκανε.
Πρώτο ζήτημα. Το θέμα των φορτηγατζήδων. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι ο Δ. Ρέππας δεν έκανε πίσω. Κράτησε τη στάση που… έπρεπε.
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι τους έδωσε ότι και την προηγούμενη φορά, δηλαδή, σχεδόν ό,τι ζήτησαν, απλά δεν έβαλε άλλο νερό στο κρασί του.
Τι έκανε λοιπόν ο υπουργός; Άνοιξε την όρεξη στους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων που τώρα ζητάνε ό,τι θέλουν.
Πως έγινε αυτό; Πολύ απλά δεν ήρθε σε καμία συνεννόηση με το άλλο υπουργείο, αυτό που έχει τον βαρύγδουπο τίτλο “Προστασίας του Πολίτη”.
Ακόμη χειρότερα, τόσο ο κ. Ρέππας, όσο και ο κ. Παπουτσής για να μην έρθουν σε καμία ρήξη αποφάσισαν να μην κάνουν τίποτε, με αποτέλεσμα οι νταλίκες και τα βυτία να αρχίσουν να καταλαμβάνουν λωρίδες προκαλώντας χάος. Οι αστυνομικοί απλά παρατηρούσαν, οι νταλίκες συνέχισαν να καταλαμβάνουν λωρίδες και ξαφνικά όταν ο υπουργός έδειξε… πυγμή και δεν έκανε άλλες παραχωρήσεις αυτοί είχαν αποκτήσει μέτρο πίεσης.
Πιέζουν όμως ποιοι; Οι άνθρωποι που με εντολή κάποιας νομαρχίας (υπουργείο εσωτερικών) ή με την εντολή κάποιας εισαγγελικής αρχής (υπουργείο δικαιοσύνης) με βάση τα δελτία επίταξης θα έπρεπε να βρίσκονται κάπου αλλού και όχι στα “μπλόκα”.
Μέχρι τώρα έχουν εμπλακεί πέντε υπουργεία στο ένα μόνο μέρος του ζητήματος που ταλαιπωρεί την κοινωνία τις τελευταίες ημέρες.
Άραγε τι έκανε ο Πρωθυπουργός; Ποιες ήταν οι εντολές τους; Συντόνισε την κατάσταση;
Μήπως κατά την αγαπημένη του έκφραση δεν άκουσε τίποτε;
Στο θέμα των πρατηρίων η Κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει θέμα σχεδόν από εκεί που δεν υπήρχε.
Ναι, φταίει ο Έλληνας που με το κατοχικό του σύνδρομο έτρεξε να βάλει βενζίνη μόλις άκουσε για πιθανότητα κινητοποιήσεων από τους φορτηγατζήδες, όμως αντί ελέγχων η Κυβέρνηση προτίμησε να κάνει κάτι άλλο.
Κάτι πιο … επικοινωνιακό. Για να “προστατέψει” τον καταναλωτή από την αισχροκέρδεια επέβαλε πλαφόν.
Την άλλη μέρα είχαν σχεδόν 900 πρατήρια και οι πολίτες έψαχναν και δεν έβρισκαν. Παράλληλα εκτός από τα “λαμόγια” που το Σάββατο και την Κυριακή είχαν πάει στα ύψη τη βενζίνη, εμφανίστηκαν και άλλα που βρήκαν την ευκαιρία ενώ πωλούσαν στο 1,44 να πάνε την αμόλυβδη στο 1,47.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης μπροστά σε όλο αυτό, ξαφνικά ανακάλυψε ότι τα φαινόμενα αισχροκέρδειας έχουν παταχθεί και πήρε πίσω το πλαφόν. Παρουσιάστηκε δηλαδή ως επιτυχία η υποχώρηση
Όλο αυτό ποιος το έκανε ο Ντίνος Ρόβλιας; Μήπως το επικοινωνιακό τρικ με το πλαφόν ήταν απόφαση του νέου “συντονιστικού” της Κυβέρνησης;
Θα πείτε εκεί… κυβερνάει ο Ραγκούσης. Ας το δεχθούμε και αυτό.
Ο Πρωθυπουργός όμως τι κάνει; Έτσι δίνει τη… μάχη κατά των συντεχνιών;

Υ.Γ. Άλλωστε και στη μάχη (αυτή που έχει κάνει σημαία η Κυβέρνηση) κατά της φοροδιαφυγής κατά πως φαίνεται μετά την παταγώδη αποτυχία στα έσοδα ο Πρωθυπουργός έκανε “τσάρο” της οικονομίας τον αρμόδιο υπουργό και στη συνέχεια με το γνωστό τούρκικο “άφεριμ” φέρνει την περαίωση για να καταφέρουν οι φοροφυγάδες έναντι “πινακίου φακής” προς το Δημόσιο να πάρουν το συγχωροχάρτι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 16
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά