Πολιτική

Το Κίνημα Αλλαγής απαντά στο Ποτάμι: Προχωράμε με όσους θέλουν και μπορούν

Λίγη ώρα μετά την απόφαση του Ποταμιού να αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής ήρθε απάντηση. «Αμφιθυμίες, μπρος πίσω και μετέωρα βήματα δεν βοήθησαν. Προσωπικές στρατηγικές δεν έχουν θέση" σημειώνει μεταξύ άλλων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει πως “ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον προοδευτικό κόσμο που απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών και του ρόλου μας. Το εγχείρημα δύσκολο, η ευθύνη όμως ακόμη μεγαλύτερη.

Όποιος υποτιμά την ανάγκη για ενότητα στο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι σίγουρο ότι θα κριθεί από τον κόσμο της παράταξης» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής στην οποία επισημαίνει: «Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι το κεκτημένο των εκατοντάδων χιλιάδων συνιδρυτών του που αποτελούν τους μόνους αναντικατάστατους εγγυητές της πορείας του. Ενώσαμε τον κατακερματισμένο προοδευτικό χώρο. Στόχος μας ο αυτόνομος πρωταγωνιστικός μας ρόλος, μέσα από την αύξηση της επιρροής μας και την ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών.

Είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου και στο συνέδριο του Μαρτίου, αποτυπώθηκε με σαφήνεια ότι το κίνημα αλλαγής εκφράζει τον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου.

Ενώσαμε και εκφράζουμε τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου. Υπηρετούμε την απαίτηση του προοδευτικού κόσμου για πολιτική ενότητα μέσα από τις αναγκαίες συνθέσεις.

Οι διαφορετικές απόψεις ενισχύουν τον πλουραλισμό του εγχειρήματος αρκεί να διασφαλίζουν την ενότητα και την συσπείρωση και όχι να οδηγούν στον κατακερματισμό».

Το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι «Κάθε δυσκολία μας ενώνει ακόμη περισσότερο. Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα για την ισχυρή Κεντροαριστερά που θα εξασφαλίσει προοδευτικές λύσεις για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Προχωράμε μπροστά με ανοιχτό πνεύμα, προσθέτοντας και πολλαπλασιάζοντας δυνάμεις, προχωράμε μπροστά με αυτούς που θέλουν και μπορούν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Mετωπική Κωνσταντοπούλου με Θεοδωρικάκο και Ανδρουλάκη: «Ούτε η μαφία δεν τα κάνει αυτά» – «Δεν είμαι πρόεδρος του Παναθηναϊκού όπως ήταν ο πατέρας σας»
Η αιχμή για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δίπλα στον Μαργαρίτη Σχοινά σε... αγώνα μπάσκετ και η νέα άγρια σύγκρουση με τον υπουργό Ανάπτυξης για τον γιό του
Τάκης Θεοδωρικάκος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη με... Δήμητρα Γαλάνη: Οι επιστολές στην φον ντερ Λάιεν μου θυμίζουν «Τα γαλάζια σου γράμματα» - Μια ζωή περιμένω, μα δεν γίνονται θαύματα
Νέα επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη Βουλή για ακρίβεια και ΦΠΑ – Προανήγγειλε τροπολογία για «120 δόσεις για όλους»
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Μητσοτάκης για το Εθνικό Πρότυπο Κέντρο για την Άνοια στο Περιστέρι: Σκοπός να χτίσουμε ένα πλέγμα φροντίδας, να καταπολεμήσουμε το στίγμα για την νόσο
Ο σχεδιασμός για μονάδες σε Γιάννενα, Κιλκίς, Καστοριά, Λακωνία και Ροδόπη - Παρακολούθηση ασθενών, στήριξη φροντιστών και εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας από το 2027 - Το μήνυμα για μια «νέα γενιά ευεργετών»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Στο ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι επέστρεψε ο Μιχελογιαννάκης μετά τη ΔΗΜΑΡ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κασσελάκη – Δεν γνωρίζει κάτι η Χαριλάου Τρικούπη
Η πολυκύμαντη πολιτική διαδρομή του πρώην βουλευτή Ηρακλείου - «Δεν είναι απλώς μια πολιτική επιλογή, είναι επιστροφή στις ρίζες μου»
Γιάννης Μιχελογιαννάκης 9
Τέμπη: Ξεκινά η διαδικασία συγκρότησης του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Τριαντόπουλο – Εντός Οκτωβρίου η κλήρωση των υποψηφίων δικαστικών
Στη Βουλή θα κληρωθούν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη - Στο εδώλιο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα ο πρώην υφυπουργός και ακόμη τέσσερα πρόσωπα
Χρήστος Τριαντόπουλος 41
Μαρινάκης για Τριαντόπουλο: «Πιστεύουμε στην αθωότητά του» – Αιχμές προς το ΠΑΣΟΚ για «αλά καρτ» σεβασμό στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το μήνυμα Μητσοτάκη προς υπουργούς και βουλευτές και το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΦΚ - Η απάντηση για τη Ντόρα Μπακογιάννη
Παύλος Μαρινάκης