Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει “σύμμαχο” της τρόικα τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Τσίπρας σε ομιλία του στη Λαμία κατέφυγε για μια ακόμη φορά σε ψευτοπαλικαρισμούς και σε μεγάλα λόγια, απειλώντας ότι αυτός «θα βαράει το νταούλι και θα χορεύουν στο ρυθμό του», τα κράτη μέλη της Ε.Ε., οι αγορές και η παγκόσμια οικονομία», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση του γραφείου τύπου για τυην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία. «Αποδεικνύεται ότι ο καλύτερος σύμμαχος της τρόικα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «το ίδιο έκαναν και πριν από λίγες μέρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο City του Λονδίνου, προκαλώντας τον τρόμο και προσφέροντας κάκιστες υπηρεσίες στην πορεία των διαπραγματεύσεων και στη μεγάλη μάχη που δίνει η χώρα για να φύγει από τα μνημόνια, αδιαφορώντας για τα εθνικά συμφέροντα και τα συμφέροντα των πολιτών, των μικρομεσαίων, των ανθρώπων του μόχθου και των ανέργων».

Το ΠΑΣΟΚ επικρίνει ακόμη τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι δεν είναι τυχαίο πως το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του μοιάζει με απόσπασμα από την ρητορική της τρόικα και πώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισοπεδώνει και μηδενίζει όλα όσα έχουμε καταφέρει με τις θυσίες του ελληνικού λαού.

«Απαντάμε στον κ. Τσίπρα με τα όσα λέμε και στην τρόικα: η Ελλάδα έχει πετύχει μια κορυφαία δημοσιονομική προσαρμογή, πρωτογενές πλεόνασμα και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Τώρα ήρθε επιτέλους η ώρα να αλλάξει σελίδα. Τα μεγάλα όπλα μας είναι η ανάπτυξη, οι μεταρρυθμίσεις, οι θέσεις εργασίας, η ενίσχυση τις κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Το μεγάλο εμπόδιο προς αυτήν τη κατεύθυνση, είναι αυτό που είπε και ο κ. Λαπαβίτσας: ο «πολιτικός κίνδυνος», η αβεβαιότητα και η πολιτική αστάθεια, που συστηματικά καλλιεργεί ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενοι κάθε εθνική συνεννόηση και ενισχύοντας έτσι την αδιαλλαξία των δανειστών», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για συμφωνία με Chevron: Η Ελλάδα δυναμώνει γεωπολιτικά και ενεργειακά
Ο υπουργός Επικρατείας συνδέει τη συμφωνία για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης με την ενίσχυση της εθνικής ισχύος και επιτίθεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση τους στη Βουλή
Άκης Σκέρτσος
ΚΚΕ κατά της καμπάνιας του ΥΠΕΘΑ για τη στράτευση γυναικών: «Είμαστε ριζικά αντίθετοι»
Το τμήμα της ΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας κάνει λόγο για επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους πολέμους και απορρίπτει το κυβερνητικό επιχείρημα περί ενίσχυσης της άμυνας
Γυναίκες στον στρατό 8
Χατζηδάκης για αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Εξετάζονται παρεμβάσεις, είμαστε ήδη σε συζητήσεις με τις εταιρείες
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για συγκράτηση της ακρίβειας λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και εξέφρασε αισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική πορεία
Πλοίο, επιβάτες, ακτοπλοϊκά