Πολιτική

Τόσκας: Θα αποδεσμευθούν και άλλοι αστυνομικοί από την φύλαξη υψηλών προσώπων

Σε νέα μείωση των αστυνομικών που υπηρετούν στην ασφάλεια προσώπων «υψηλού ενδιαφέροντος», προσανατολίζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιπλέον των 800, που αποφασίστηκε να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους. Αυτό, ενημέρωσε ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Τόσκας, και επίσης αμφισβήτησε την εικόνα που παρουσίασε η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη για την εγκληματικότητα στην Αθήνα.

Όπως είπε ο κ. Τόσκας, από τους 2.100 αστυνομικούς, θα αποδεσμευτούν 800, ένας «σημαντικός αριθμός» που θα φύγει από τη φύλαξη βουλευτών, υπουργών και κυβερνητικών στελεχών αλλά και «από ανθρώπους που έχουν τους αστυνομικούς κύρια γιατί θέλουν να παρουσιάζουν ένα status εξουσίας και όχι γιατί πραγματικά υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας».

«Και θα υπάρξει και άλλη φάση μείωσης» προανήγγειλε και δήλωσε αποφασισμένος για αυτό προσθέτοντας «και ας πάρει χρόνο σε κάποιους να συνηθίσουν την ιδέα ότι μπορούν να ζήσουν χωρίς πολλή φύλαξη». «Δεν είναι εύκολη υπόθεση να χαλάς κεκτημένα πολλών δεκαετιών. Δείτε τι χτυπήματα δέχομαι κάτω από τη μέση. Δεν το λένε απευθείας σε μένα, βρίσκουν κάποια εφημερίδα και με χτυπούν», ανέφερε ο υπουργός.

Κατά την συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης, η ερωτώσα βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, μίλησε για ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στην Αθήνα, λέγοντας: «Είναι απίστευτη η κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα της χώρας. Υπάρχει όχι μόνο αίσθημα ανασφάλειας αλλά και απελπισίας. Η κλιμάκωση της βίας με ανεξέλεγκτες διαστάσεις είναι στην ημερήσια διάταξη. Η πόλη είναι ανοχύρωτη».

Απαντώντας, ο Νίκος Τόσκας, είπε πως η εικόνα που περιέγραψε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» και παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι ληστείες και οι κλοπές σε οικίες και εμπορικά καταστήματα έχουν μειωθεί κατά 30% το 2018 σε σχέση με πέρσι, ενώ διαγράφεται συνεχής πτωτική πορεία από το 2015 και ύστερα. «Το 2013 είχαμε 3.000 ληστείες, το 2014, 3.215 ληστείες και κλοπές. Από το 2015, υπάρχει μια πτωτική πορεία με σημαντική μείωση στο 30% μεταξύ του 2017 και 2018», ανέφερε ο υπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βουλή: Το ΠΑΣΟΚ ζητά αναπληρωματικές εκλογές για τις 3 έδρες μετά την απόφαση του εκλογοδικείου για τους Σπαρτιάτες
Ο Παναγιώτης Δουδωνής εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί «μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα προκήρυξης των αναπληρωματικών εκλογών»
Οι θέσεις όπου κάθονταν οι βουλευτές των Σπαρτιατών στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής 1
Επιστολή Ανδρουλάκη σε Κακλαμάνη: Να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στη Γάζα
«Η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί παρά να αρθρώσει τη δική της διακριτή φωνή απέναντι στον ανθρώπινο πόνο, την καταστροφή, τη συστηματική εθνοκάθαρση -χωρίς ισορροπίες και ίσες αποστάσεις απέναντι στη φρίκη»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 2
Κυριάκος Μητσοτάκης από το 3ο Γυμνάσιο Ζωγράφου: Έως τις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουν ανακαινιστεί 431 σχολεία
«Κάθε εξωτερικός προαύλιος χώρος που ανακαινίζεται μας δίνει την δυνατότητα να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στο ανοικτό σχολείο για να μπορούν όλα τα παιδιά της γειτονιάς να αθλούνται», τονίζει ο πρωθυπουργός
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 3ο γυμνάσιο Ζωγράφου 14