Πολιτική

Τρέμουν την ακυβερνησία στην Ελλάδα

Από τα όσα ανέφερε ο Μάριο Μόντι στη συνάντησή του με τον Ε. Βενιζέλο στη Ρώμη το συμπέρασμα είναι πως οι Ευρωπαίοι ουσιαστικά απαιτούν τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και η απαίτησή τους αυτή απορρέει από τον φόβο της διάχυσης της κρίσης σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση μέχρι τη συνεδρίαση του eurogroup στις 21 Ιουνίου, είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, καθώς οι αναταράξεις στη χώρα προκαλούν τριγμούς και θέτουν σε κίνδυνο το σχέδιο για την Ισπανία που αποτελεί και το φόβητρο καθώς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες στη ζώνη του ευρώ.

Οι διεργασίες που θα απαιτηθούν για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα, καθώς όλα δείχνουν ότι κανένα κόμμα δεν θα έχει αυτοδυναμία, οδήγησαν τον Ιταλό πρωθυπουργό να κάνει έκκληση για σχηματισμό κυβέρνησης έστω ως την παραμονή της Συνόδου Κορυφής όπου το κύριο θέμα συζήτησης θα είναι η Ελλάδα.

Ο Μάριο Μόντι μίλησε ακόμη και για οικουμενική κυβέρνηση καθώς είναι δεδομένο ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να κλείσουν έστω το ένα μέτωπο και να ρίξουν αμέσως μετά το βάρος στο σχέδιο για την Ισπανία.

Ο Μάριο Μόντι τις επόμενες ημέρες θα έχει μια ακόμη συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουα Ολάντ ενόψει της Συνόδου Κορυφής, όπου θεωρείται βέβαιο ότι το κύριο μενού στο τραπέζι θα είναιη Ελλάδα και η Ισπανία.

Διαβάστε επίσης:
Συναγερμός στην Ευρώπη για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ – Μπλόκο στις αναλήψεις και κλείσιμο συνόρων το σχέδιο

Παίρνουν σειρά Κύπρος και Ιταλία; – Ρεν: δεν κάνω εικασίες

“Μπαρούφες” τα περί ακύρωσης του μνημονίου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»