Πολιτική

«Τρέχει» η Κεντροαριστερά: συνάντηση Κουβέλη – Λοβέρδου στις 19:00

Χθες ο Φώτης Κουβέλης άνοιξε την... πόρτα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα «αναθερμάνει» τις σχέσεις του με τη «Νέα Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου, με τον οποίο θα συναντηθεί στις 19:00 το απόγευμα.

Οι εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς «τρέχουν» και όλα δείχνουν πως «αναγεννιέται» η επιθυμία για τη δημιουργία τρίτου πόλου. Βέβαια, για να γίνει ο «γάμος» ανάμεσα στη ΔΗΜΑΡ και τη Νέα Ελλάδα υπάρχουν ακόμη πολλά βήματα.

Μέχρι τώρα υπήρχε η φημολογία της «αριστερής στροφής» από την Αγίου Κωνσταντίνου, που είχε φέρει «πάγωμα» στις σχέσεις των δυο πλευρών, με τις πληροφορίες να εμφανίζουν τον Ανδρέα Λοβέρδο δυσαρεστημένο για το βήμα πίσω που θεωρούσε πως έκανε ο Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προβληματισμός του Ανδρ. Λοβέρδου «πατούσε» στο γεγονός πως κομμάτι της ΔΗΜΑΡ έδειξε να αναθεωρεί τον πολιτικό της προσανατολισμό και να ρίχνει… βλέμματα προς προς τον ΣΥΡΙΖΑ, στρατηγική με την οποία δε συμφωνεί η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα.

Η πλευρά της Νέας Ελλάδας θέλει πλήρη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, δηλαδή κοινή πορεία με νέο όνομα και σύμβολο. Όμως σε αυτό αντιδρούν στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου.

Όλα αυτά αναμένεται να συζητηθούν ίσως και να λυθούν στο σημερινό ραντεβού των κυρίων Κουβέλη και Λοβέρδου. Άλλωστε, ο χρόνος στην κλεψύδρα ενόψει των ευρωεκλογών τελειώνει και ήδη αυξάνονται οι φωνές πως η καθυστέρηση μπορεί να κοστίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ο ταλαντούχος και…αμετροεπής κύριος Παπαδόπουλος”

Λυκούδης: Ο Παπαδόπουλος μου είπε ότι δεν θα είναι επικεφαλής των 58

Το Hollywood της Ελληνικής Κεντροαριστεράς

Η ώρα του Ανδρέα Παπαδόπουλου… ετών 36

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7