Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου στο Μαξίμου για 120 δόσεις και… πακέτο παροχών

Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου στο Μαξίμου για 120 δόσεις και… πακέτο παροχών

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου ήταν… συνεπείς στο ραντεβού τους με τον πρωθυπουργό. Έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου στις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (03.05.2019) για να συζητήσουν με τον Αλέξη Τσίπρα για τις 120 δόσεις και το πακέτο των μόνιμων μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση.

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό τόσο για τις 120 δόσεις σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία όσο και για το πακέτο των μόνιμων μέτρων ελάφρυνσης που θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, αναμένεται να κατατεθεί τη Βουλή τις επόμενες μέρες, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με το σχέδιο που δημοσιεύει το Σάββατο (03.05.2019) η Αυγή, η πλατφόρμα για την υπαγωγή στη ρύθμιση για την εφορία, θα είναι ανοιχτή έως τις 28 Ιουνίου.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι συνολικές τρέχουσες οφειλές προς τα ταμεία θα κουρευτούν από 55% έως και 70%, ανάλογα με την «ηλικία» της αρχικής οφειλής και το ύψος των προσαυξήσεων που τις βαραίνουν.

Στη ρύθμιση για τα ταμεία θα προβλέπει πως ο αριθμός των δόσεων αποπληρωμής θα κυμαίνεται από 18 έως 120 και ελάχιστη μηνιαία καταβολή θα είναι 30 ευρώ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις