Πολιτική

Τσακαλώτος και Πολάκης βάζουν «ψιλά γράμματα» σε πιθανή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς

Ο Τσακαλώτος δεν απέκλεισε από αυτή την συνεργασία την Ζωή Κωνσταντοπούλου και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη

Την ώρα που φαίνεται να έχει ανοίξει ένας άτυπος διάλογος ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Αριστερά για  κοινή συμπόρευση ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήρισε ως «καρικατούρα» μια ενδεχόμενη σύμπραξη αποκλειστικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε δε ότι, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, μια τέτοια συμμαχία δεν θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του λαϊκού μετώπου.

Προφανώς αυτές οι απόψεις δεν είναι οι κυρίαρχες στην Νέα Αριστερά από την στιγμή που οι πληροφορίες λένε ότι 7 με 8 βουλευτές είναι ιδιαίτερα θετικοί στο σενάριο της συμπόρευσης.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στην τοποθέτηση του καθώς δεν εμφανίστηκε ευθέως αρνητικός στα σενάρια συνεργασίας αλλά προβληματισμένος για το πως μπορούν  να γίνουν πράξη αυτά από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αρνητικό.

Ενδιαφέρον είχε πάντως ότι δεν απέκλεισε από αυτή την συνεργασία την Ζωή Κωνσταντοπούλου και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη ενώ γνωρίζει ότι η πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί κοινή συμπόρευση με αυτά τα δύο κόμματα.

Στην συνέντευξή του  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς διευκρίνισε ακόμα ότι η διάσπαση από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε με αφορμή τον Στέφανο Κασσελάκη, όπως ισχυρίζονται στελέχη όπως η Όλγα Γεροβασίλη και ο Σωκράτης Φάμελλος, αλλά η τοξικότητα που υπήρχε και υπάρχει στο κόμμα.  Συνέδεσε μάλιστα την κριτική που του έκανε  πρόσφατα ο Παύλος Πολάκης -αποκαλώντας τον “σκοτεινό”  και με αυτή την τοξικότητα. Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η τοξικότητα αυτή αποτελεί ένα από τα βασικά εμπόδια για την ουσιαστική ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.

Όπως σημείωσε, ο Στέφανος Κασσελάκης αποτέλεσε απλώς την αφορμή για μια αποχώρηση που είχε βαθύτερα αίτια. Αναφερόμενος στην άνοδο των ποσοστών της Πλεύσης Ελευθερίας επισήμανε ότι «το θέμα των Τεμπών έχει ανεβάσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, και πρόσθεσε ότι πρέπει να καταθέσει και προτάσεις για ακρίβεια, στεγαστικό και οικονομία».

Σχολιάζοντας τα σενάρια που θέλουν την Μαρία Καρυστιανού να κάνει κόμμα ανέφερε ότι: «Όσο χαρισματική και να είναι, αν δεν απαντήσει στα σοβαρά ζητήματα είτε θα ξεφουσκώσει είτε δεν θα είναι τόσο επιτυχημένη».

Την ίδια στιγμή ο Παύλος Πολάκης εμφανιζόταν να λέει «ναι» στις συνεργασίες αλλά στη βάση συγκεκριμένου προγράμματος. Ήταν ωστόσο αρνητικός  στην πασαρέλα ονομάτων. «Μόνο η προγραμματική κουβέντα έχει νόημα», ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται παντού και στο ΠΑΣΟΚ. «Θα πούμε δέχεται αυτά εδώ; Ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ μπορεί να τα δέχεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καταπέλτης ο Αλέκος Αλαβάνος για τον Αλέξη Τσίπρα: «Έπρεπε να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες»
«Ενέκρινε το τρίτο πρόγραμμα που μας επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση το οποίο κατακρεούργησε την Ελλάδα - Λάθος η εκτίμησή μου όταν το πρότεινα για διάδοχο μου», τόνισε
Αλέκος Αλαβάνος
Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αφήσει ήδη ανοιχτό το «παράθυρο» διαλόγου με αγρότες και κτηνοτρόφους, ωστόσο το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένα συντονιστικό όργανο των αγροτών, δυσκολεύει μία τέτοια εξέλιξη.
Μπλόκα Αγροτών 14
Η ελληνική Δικαιοσύνη «επιταχύνεται» – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιεί: «Δεν θα αφήσουμε τον θόρυβο να επισκιάσει τις αλλαγές»
Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο πρόσωπο της Δικαιοσύνης, ζητώντας νηφαλιότητα απέναντι στη συνωμοσιολογία και αναδεικνύοντας τα πρώτα μετρήσιμα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων
Κυριάκος Μητσοτάκης