Πολιτική

Τσακαλώτος: «Ο Ιππόδρομος δεν πρέπει να κλείσει – Το κράτος δεν θα ζημιωθεί και οι 3.500 θα έχουν δουλειά»

«Ο ιππόδρομος δεν πρέπει να κλείσει και 3.500 οικογένειες που απασχολούνται εκεί να οδηγηθούν στην εξαθλίωση», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρουσιάζοντας νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής την τροπολογία που αφορά στη σύμβαση παραχώρησης για τη χορήγηση αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος. «Το κράτος δεν θα ζημιωθεί και οι 3.500 θα έχουν δουλειά», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Παρουσιάζοντας την τροπολογία στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ιππόδρομος στη λειτουργία του και στον «κίνδυνο να κλείσει οριστικά και να οδηγηθούν στην εξαθλίωση 3.500 οικογένειες που απασχολούνται εκεί». Είπε ότι σκοπός της νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι να επεκταθεί η δυνατότητα για νέα έργα και για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων που υπάρχουν εντός του Ιπποδρόμου, ώστε να γίνει ο χώρος πιο ελκυστικός και να αυξηθεί ο κύκλος εργασιών του.

Όπως επεσήμανε, από τις αλλαγές που φέρνουν οι διατάξεις δεν προκύπτει ζημιά για το δημόσιο. «Ο ιππόδρομος είναι δύσκολη υπόθεση. Είναι πολλές οι οικογένειες και πρέπει να βρεθεί λύση», τόνισε χαρακτηριστικά. «Σας υπενθυμίζω ότι τα έσοδα για το δημόσιο δεν περιορίζονται στο μίσθωμα, αλλά υπάρχουν έσοδα φορολογικά, ασφαλιστικά και, βέβαια, έσοδα από τη διεξαγωγή του ιπποδρομιακού στοιχήματος», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις συμβάλουν, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, στη βιωσιμότητα της ελληνικής ιπποδρομιακής δραστηριότητας, στην αναζωογόνηση του κλάδου εκτροφής ίππων και στη σταδιακή αύξηση του αριθμού των δρομώνων ίππων και ακολούθως στην αύξηση των διεξαγομένων ιπποδρομιών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Όποιος φοιτητής συμμετέχει σε επιθέσεις όπως αυτή στη Νομική να διαγράφεται»
Επιτέθηκε στην Αριστερά και Κεντροαριστερά υποστηρίζοντας ότι «στήριζαν ανοιχτά τις νοσηρές μειοψηφίες φοιτητών και μη φοιτητών που "μόλυναν" με παραβατικότητα τα ελληνικά πανεπιστήμια»
Ο Παύλος Μαρινάκης 13
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ανακαινισμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Παιανίας: Το δώρο των μικρών αθλητών της ξιφασκίας και η συνάντηση με τον Νάσο Γκαβέλα
«Η υποστήριξη του αθλητισμού αποτελεί επένδυση σε αθλητικές υποδομές με μεθοδικότητα και με παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιεργάζεται το ξίφος μικρού αθλητή 5
«Καμπανάκι» Χάρη Δούκα μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία: «Η κατανάλωση ενέργειας στην Αθήνα τριπλασιάζεται λόγω τουριστικής κίνησης»
Με μια επιστολή ο Χάρης Δούκας ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τον προγραμματισμό σας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της φετινής θερινής περιόδου
Ο Χάρης Δούκας 1
Φόβοι στη ΝΔ πως η υπόθεση Καραμανλή μπορεί να «τορπιλίσει» την ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις
Μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνουν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, μετά τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, απαιτείται να είναι προσεκτικοί
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 4