Πολιτική

Τσακαλώτος: Αυτοί που θα πληρώσουν παραπάνω ΕΝΦΙΑ είναι… ψηφοφόροι της ΝΔ

Για αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ σε ορισμένες περιπτώσεις έκανε λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για το νέο πολυνομοσχέδιο. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών είπε πως ο αυξήσεις θα αφορούν... ψηφοφόρους της ΝΔ, αφού οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε λαϊκές περιοχές και δεν τους αγγίζουν!!

Συγκεκριμένα ο κ. Τσακαλώτος είπε πως θα δείτε ότι «θα σας εκπλήξουμε και εδώ θετικά και ότι και αυτό το επιχείρημα δεν θα σας βγει. Οι διαφορές είναι ελάχιστες, ο πιο πολύς κόσμος δεν θα πληρώσει περισσότερα, ένα μόνο μικρό κομμάτι θα έχει αυξήσεις .

Ίσως αυτοί που θα δουν κάποιες αυξήσεις να είναι ψηφοφόροι σας (απευθυνόμενος στη ΝΔ) αλλά στις λαϊκές περιοχές η διαφορά θα είναι μη μετρήσιμη σχεδόν.

“Δεν υπάρχει κανένα νέο μνημόνιο”

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκίνησε την ομιλία του στο Πολυνομοσχέδιο λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα τέταρτο μνημόνιο, μίλησε για έξοδο στις αγορές χωρίς προληπτική πιστοληπτική γραμμή, με ενισχυμένη παρακολούθηση αλλά χωρίς μέτρα και χωρίς χρηματοδότηση.

“Έχω ακούσει” είπε, “τόσες ανακρίβειες και στατιστικές αλχημείες χωρίς προηγούμενο και μου θυμίζετε τον καθηγητή μου οικονομολόγο ….που μας έλεγε ότι όταν νομίζεις ότι έχεις φτάσει στον πάτο και είσαι ήσυχος ότι δεν μπορεί χειροτερέψει είσαι στο κελάρι του κελαριού . H συζήτηση που κάνετε είναι σαν να είστε εντελώς αλλού… σαν να μην καταλαβαίνετε τι λένε οι θεσμοί κι όλα κράτη μέλη”

Ανέφερε επίσης πως “η συζήτηση για το χρέος πάει όλο και καλύτερα και ευελπιστούμε σε μία καλή λύση και θα την δείτε στο Eurogroup στις 21 Ιουνίου.

Για τους δείκτες της πορεία των επενδύσεων και της μείωσης της ανεργίας σημείωσε πως υπάρχει αλλαγή τάσης, και πως μπορεί να μην είναι όλα ρόδινα αλλά “άλλο αυτό κι άλλο η καταστροφή που παρουσιάζετε εσείς και οι εφημερίδες που σας στηρίζουν.

Μπορεί να μην είμαι ευτυχής αλλά δεν είναι όλα χάλια όπως λέτε… Εμείς δεν πουλάμε φούμαρα , αναλύουμε τις δυσκολίες στους πολίτες και τους λέμε που μπορεί να πάμε καλύτερα…”

Δημόσια περιουσία… ενέχυρο για δάνεια

Σχετικά με τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας μέσω του Υπερταμείου, είπε πως δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα αλλά απλά… ενεχύρου γιατί έτσι γίνεται με τα δάνεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει πρόσφατα να δοθούν όλα τα πρακτικά εκείνου του συμβουλίου στη δημοσιότητα και ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας απάντησε πως αυτό δεν είναι εφικτό
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 2
Θάνος Πλεύρης για μεταναστευτικό: Τέλος στο παραμύθι με τις μωρομάνες, μην ανησυχείτε εμείς δεν θα φτιάξουμε ξανά Μόριες
«Η Αριστερά ζητά να καταγράφεται και να χορηγείται άσυλο σε όλους. Αυτή τη στιγμή, 3 εκατ. άνθρωποι περιμένουν στις ακτές της Λιβύης. Καταλαβαίνετε τι ζητάτε;» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης στη Βουλή 9
Ευάγγελος Βενιζέλος σε Γιώργο Γεραπετρίτη για το μεταναστευτικό: Γιατί η κυβέρνηση έπρεπε τώρα να προκαλέσει τη συζήτηση για το άρθρο 15 της ΕΣΔΑ;
«Ο ίδιος όμως προσυπέγραψε και υποστήριξε την επίσημη κυβερνητική δήλωση ότι λαμβάνονται μέτρα «κατά παράβαση των υποχρεώσεων που προβλέπονται στη Σύμβαση»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος 14