Πολιτική

Τσακραμπάρτι: Έως 600 εκατ. ευρώ θα επενδύσει φέτος στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη θα ζητήσει από το Συμβούλιό της να εγκρίνει την παράταση της αποστολής της στην Ελλάδα για πέντε χρόνια μέχρι το 2025, δήλωσε ο πρόεδρός της Σούμα Τσακραμπάρτι, στο Reuters.

«Τον Απρίλιο θα καταθέσουμε την πρότασή μας στο Συμβούλιο για παράταση της αποστολής μας έως το 2025. Είμαι βέβαιος ότι θα δοθεί η έγκριση», δήλωσε ο κ. Τσακραμπάρτι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Διευκρίνισε επίσης, ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 400-600 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα μόνο για το τρέχον έτος. «Η Ελλάδα είναι ήδη η πέμπτη μεγαλύτερη αγορά από 37 χώρες για την τράπεζά μας. Έχουν γίνει πολλά, αλλά θα γίνουν πολλά περισσότερα. Θέλουμε να εμπλακούμε σε όσα περισσότερα προγράμματα είναι δυνατό σε τομείς, όπως ο τουρισμός, τα ακίνητα και οι ανανεώσιμες πηγές αλλά και σε νέους τομείς όπως η αγροτική επιχειρηματικότητα και άλλα προγράμματα πράσινης ενέργειας μέχρι το 2020», υπογράμμισε. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «με την παράταση της αποστολής, η τράπεζα θα μπορεί να κάνει περισσότερα με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. «Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν υπέροχες ιδέες αλλά δεν γνωρίζουν πώς να τις υλοποιήσουν», κατέληξε.

Η συνάντηση στο Μαξίμου

Κατά τη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην οικονομική ανάκαμψη που επιδεικνύει η χώρα και στον στόχο να επιταχυνθεί η ανάπτυξη με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επεσήμανε δε τα οφέλη που αποκομίζει η ελληνική οικονομία από τη δραστηριοποίηση της EBRD στη χώρα, και εξέφρασε την πεποίθησή του πως η παρουσία της θα συμβάλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης.
Ο κ. Τσακραμπάρτι συνεχάρη την κυβέρνηση για την επίτευξη οικονομικής ανάκαμψης και την αύξηση της απασχόλησης, και εξέφρασε την πρόθεση της EBRD να συνεχίσει να συμβάλλει. Η δραστηριότητά της θα επεκταθεί τόσο χρονικά, ως το 2025, όσο και σε νέους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τομέων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του τουρισμού, των ακινήτων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της αγροδιατροφής, αλλά και με επενδύσεις για την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών.
Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα την πέμπτη χώρα-προορισμό για επενδύσεις της EBRD, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ μόνο μέσα στο έτος αναμένονται επενδύσεις έως 600 εκατ. ευρώ. Επιπλέον ο Πρόεδρος της EBRD έκανε γνωστή την πρόθεσή του για ίδρυση γραφείου της Τράπεζας για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έριξαν σήμερα 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα – Δείτε βίντεο
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»
Τα αεροπλάνα που πέταξαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
39
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς – Ανησυχία για τη Γάζα και στήριξη στην Παλαιστινιακή Αρχή από την Ελλάδα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς 2
Η ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατο της Λένας Σαμαρά - «Μεταφέρθηκε σε σταθερή κατάσταση στον Ευαγγελισμό»
«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
Λένα Σαμαρά 24
Γιατί η Λένα Σαμαρά διακομίστηκε από το Σισμανόγλειο στον Ευαγγελισμό - Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον πρόωρο θάνατό της
Αποτελεί ερώτημα εάν η άτυχη κοπέλα είχε ιστορικό επιληψίας ή καρδιακής βλάβης, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει μέχρι στιγμής με βεβαιότητα, ποια ήταν η αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατό της κόρης του Αντώνη Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς και η κόρη του Λένα Σαμαρά στην πρεμιέρα της ταινίας «Ευτυχία» 41