Πολιτική

Τσαπανίδου σε δημοσκόπους: «Ποιος και γιατί φοβάται τη διαφάνεια;»

Το ερώτημα «ποιος και γιατί φοβάται τη διαφάνεια» θέτει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, σε απάντηση της στην ανακοίνωση του ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκόπησης, Έρευνας & Αγοράς).

«Ο ΣΕΔΕΑ σε συνέχεια της χθεσινής δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου απάντησε σήμερα αρνητικά στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για ανάρτηση των πρωτογενών και αστάθμητων στοιχείων των δημοσκοπήσεων. Χωρίς να επικαλείται κάποιον συγκεκριμένο επιστημονικό λόγο για την μη ανάρτησή τους, αρνείται ένα αυτονόητο αίτημα για διαφάνεια έστω κατά την προεκλογική περίοδο», αναφέρει ειδικότερα η κυρία Τσαπανίδου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος σχολιάζει: «Αλήθεια, όμως, σε ποια επιστημονική αξιοπιστία και εγκυρότητα βασίζεται η δημοσίευση της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος και όχι μόνο η πρόθεση ψήφου;». «Ειδικά», σημειώνει, «όταν κατά το παρελθόν, ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχουν καταγραφεί μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις δημοσκοπήσεις και το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και Ιουλίου 2019 αλλά και στο δημοψήφισμα του 2015, η διαφάνεια θα ενίσχυε και την πληγωμένη αξιοπιστία των εταιρειών δημοσκοπήσεων».

«Το ερώτημα λοιπόν παραμένει. Ποιος και γιατί φοβάται τη διαφάνεια;», τονίζει η κυρία Τσαπανίδου, αναφέροντας καταληκτικά ότι «σε κάθε περίπτωση, πολύ σύντομα η ετυμηγορία του λαού θα μας κρίνει όλους. Και τα κόμματα και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για τις παράνομες συνταγογραφήσεις: Καμία τέτοια παράνομη συμπεριφορά δεν έχει θέση στο ΕΣΥ
«Έχουμε δώσει και δίνουμε διαρκώς οδηγίες στους ιατρούς του ΕΣΥ να προσέχουν την μυστικότητα των κωδικών τους, για το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης»
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έριξαν σήμερα 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα – Δείτε βίντεο
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»
Τα αεροπλάνα που πέταξαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
44
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς – Ανησυχία για τη Γάζα και στήριξη στην Παλαιστινιακή Αρχή από την Ελλάδα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς 2