Πολιτική

Τσίπρας: Είμαι πιο αισιόδοξος από τον Τσακαλώτο για ραντεβού με τη Σκάρλετ Γιόχανσον!

Ποιος να της το έλεγε της Σκάρλετ Γιόχανσον πως το όνομά της θα γινόταν… σύνθημα στα χείλη ακόμη και του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Κι όμως, ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει αισιόδοξος για… ραντεβού με τη σταρ του Χόλιγουντ στην… «τοποθεσία» Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ.

Μπερδευτήκατε; Ίσως και η Σκάρλετ Γιόχανσον αν φτάσει στ’ αυτιά της κάτι απ’ όσα ειπώθηκαν από τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή (03.03.2019). Ο Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε την… ιστορική ατάκα του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Και επειδή είναι πιο… φιλόδοξος, μπορεί, είπε, να το κλείσει το ραντεβού κι αύριο κιόλας.

[read4more]

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο σημείο της ομιλίας του να πει για την προαναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη πως όταν γίνει πρωθυπουργός, θα επιχειρήσει να επαναδιαπραγματευτεί το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων (3,5%).

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ θέτει το ζήτημα. Έτσι προέκυψε στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα η Σκάρλετ Γιόχανσον. Τον Μάρτιο του ’17, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε απαντήσει σε ανάλογη τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Σταμάτη, με την ατάκα που έγραψε… ιστορία: «και εγώ θέλω να βγω για κοκτέιλ με τη Σκάρλετ Γιόχανσον».

Αυτή την ατάκα θυμήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς εξαπέλυε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόθεση επαναδιαπραγμάτευσης, ο πρωθυπουργός είπε: «Εγώ, δεν ξέρω βέβαια αν ο Ευκλείδης συμφωνεί, διότι θεωρεί ότι του είναι δύσκολο να κλείσει ραντεβού με τη Σκάρλετ Γιόχανσον, αλλά εγώ που είμαι πιο φιλόδοξος από τον Ευκλείδη ότι μπορώ να κλείσω ένα ραντεβού μαζί της, είμαι εδώ και λέω αύριο το πρωί!

Αφού λοιπόν η αντιπολίτευση που υπέγραψε 4,5% ξαφνικά έχει μεγαλο πόνο για τα πλεονάσματα, να συμφωνήσουμε μαζί μια κοινή θέση απέναντι στους εταίρους και δανειστές μας για την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης για περαιτέρω μείωση. Αρκεί όμως να συμφωνήσουμε και από κοινού τι θα το κάνουμε το δημοσιονομικό περιθώριο που θα δημιουργηθεί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με τον Χαφτάρ στη Βεγγάζη: Με τη Λιβύη μας συνδέει η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο
Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και στέλνει μήνυμα αποτροπής δημιουργίας νέου δρόμου για τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική προς την Ευρώπη
Γιώργος Γεραπετρίτης - Χαλίφα Χαφτάρ
9
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας – Δεν διορθώσαμε εγκαίρως τα κακώς κείμενα
«Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις, αλλά δεν παρεκκλίναμε από τον βασικό μας στόχο: να γίνει η Ελλάδα πιο ισχυρή» γράφει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του επισημαίνοντας πως «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 26