Πολιτική

Τσίπρας: “Μήπως θέλουν να μας κάνουν Αφρική;”

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σκληρή επίθεση προς την οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση και το μνημόνιο έκανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρας κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση του προϋπολογισμού.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων επιχειρείται με πολιτικές που εφαρμόζονται μόνο σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής για να αναρωτηθεί εάν τελικά αυτός είναι ο στόχος.

Ζήτησε επιπλέον η χώρα να προχωρήσει σε μορατόριουμ, όπως είχε, πληρωμής τόκων και χρεολυσίων μέχρι η οικονομία να ανάκαμψει και άμεση προσφυγή στις κάλπες «πριν ξεκινήσουν οι εκβιασμοί για την έβδομη δόση», υποστηρίζοντας πως οι εκλογές θα δώσουν διαπραγματευτική στην κυβέρνηση.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας ζήτησε να καταργήσει η κυβέρνηση τα χαράτσια και να φορολογηθούν οι εφοπλιστές για τους οποίους όπως ισχυρίστηκε υπάρχουν 57 φοροαπαλλαγές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σενάρια για εκλογές τον Σεπτέμβριο: Οι πέντε προϋποθέσεις και ο παράγοντας των δικογραφιών
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοράη, μια αναμέτρηση το φθινόπωρο θα μπορούσε να αιφνιδιάσει την αντιπολίτευση ενώ τα νέα πολιτικά σχήματα δεν θα έχουν ακόμη προλάβει να οργανωθούν
Εκλογές
Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου: Στο επίκεντρο οι αγροτικές ενισχύσεις και η αντιμετώπιση των επιζωοτιών
Εξετάστηκαν οι νέες καταβολές, η επιδότηση τιμολογίων λιπασμάτων και τα μέτρα βιοασφάλειας για ευλογιά αιγοπροβάτων και αφθώδη πυρετό στη Λέσβο
Μητσοτάκης, σύσκεψη στο Μαξίμου