Πολιτική

Τσουρέκια μοίραζε ο Χουρδάκης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες όσο η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητούσε να παραδώσει την έδρα

Προσφέροντας τσουρέκια Θεσσαλονικής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο ανεξάρτητος – πλέον – βουλευτής, Μιχάλης Χουρδάκης, «άκουσε» την ανάγνωση της επιστολής διαγραφής του στην ολομέλεια από την Πλεύση Ελευθερίας, που έστειλε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην συνάντηση που είχε ο πρώην βουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας, Μιχάλης Χουρδάκης με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, έδειξε απελευθερωμένος από πράγματα που του είχαν επιβληθεί και απείχαν από τις δικές του αντιλήψεις και ηθική.

Λίγη ώρα αργότερα, οι 6 από τους 7 βουλευτές της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία του ζητούν να παραδώσει την «έδρα του – και να μην παραμείνει Ανεξάρτητος Βουλευτής- καθώς αυτή ανήκει στο Κίνημα».

Το ενδιαφέρον πάντως είναι, ότι την επιστολή των βουλευτών δεν συνυπογράφει η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Αρετή Παπαϊωάννου, δηλαδή η μητέρα του κ. Χουδράκη, που σημαίνει προφανώς δύο πράγματα.

Είτε ότι δεν συμμερίζεται όσα αναφέρουν οι 6 βουλευτές, είτε ότι το «αίμα νερό δεν γίνεται…».

Η επιστολή των Βουλευτών της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας ζητά να παραδοθεί η έδρα που ανήκει στο κίνημα:

«Στον κ. Μιχάλη Χουρδάκη δόθηκε με εμπιστοσύνη μια μεγάλη θέση ευθύνης.

Όχι για να την διαχειριστεί ως θέση εξουσίας, αλλά μόνον ως θέση ευθύνης από την οποία, σύμφωνα με τις αρχές και το διαχρονικό παράδειγμα της Πλεύσης Ελευθερίας, υπηρετούμε τους πολίτες και το κοινωνικό σύνολο και όχι τον εαυτό μας.

Για μια σειρά συμπεριφορών που παρεξέκλιναν από αυτές τις αρχές και προκαλούσαν βλάβη στο συλλογικό μας στόχο έγιναν επανειλημμένες προτροπές στον κ. Χουρδάκη να παραδώσει τη βουλευτική έδρα που του δόθηκε, χωρίς να υπάρξει παραπάνω κόστος για τη συλλογική προσπάθειά μας αλλά ούτε και για τον ίδιο.
Οι έδρες αυτές ανήκουν στην Πλεύση Ελευθερίας.

Στην Πλεύση Ελευθερίας, ακολουθώντας το μοναδικό παράδειγμα της Επικεφαλής μας Ζωής Κωνσταντοπούλου, που παρέδωσε το τρίτο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα, δεν πιστεύουμε σε αξιώματα, θέσεις και καρέκλες. Ο καθένας από εμάς είναι έτοιμος και διατεθειμένος να παραδώσει τη θέση που του έχει δοθεί, αυτονόητα, απλώς και μόνο αν του ζητηθεί, χωρίς να χρειαστεί να έχουν συμβεί όλα τα παραπάνω γεγονότα.

Το κίνημά μας βασίζεται σε αυτή την βασική αρχή λειτουργίας της ομάδας.

Η τελευταία κόκκινη γραμμή ξεπεράστηκε όταν ο κ. Χουρδάκης ξεκίνησε να προβάλλει και να προτείνει δεξιούς υποψηφίους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, συμπεριλαμβανομένου και συγγενικού του προσώπου.
Του έγιναν έντονες συστάσεις και νέες προτροπές παραίτησης για αυτή του τη δράση και τη βλαπτική συμπεριφορά, όπως θα έκανε κάθε κόμμα, πόσο μάλλον η Πλεύση Ελευθερίας με τις αρχές που διέπουν απ’ άκρη σ’ άκρη τη λειτουργία της.

Ο κ. Χουρδάκης απάντησε με επιμονή στην προσωπική του δεξιά ατζέντα, προσθέτοντας νέες αναρτήσεις από τη θέση του Βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας.

Την Κυριακή 8/10 το βράδυ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο και Επικεφαλής του κινήματος, του ζητήθηκε για πολλοστή φορά η παραίτησή του, με προτροπή και συμφωνία για το ελάχιστο προσωπικό κόστος για τον ίδιο.

Έκτοτε επιδίδεται σε επιθέσεις εναντίον της Πλεύσης Ελευθερίας και της Προέδρου μας, με μόνο στόχο τη διατήρηση της θέσης που του δόθηκε και τη βλάβη με κάθε τρόπο του κινήματος, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της μεγάλης προσπάθειάς μας, εντός και εκτός Κοινοβουλίου.

Στην κοινωνία, η Πλεύση Ελευθερίας έχει πει ξεκάθαρα ότι δεν κοιτάει Ούτε Αριστερά, Ούτε Δεξιά, Κοιτάει μόνο Μπροστά!

Στην πολιτική, η Αριστερά, οι αρχές και οι αξίες της Αριστεράς είναι εκείνες που εμπνέουν τη στάση μας, τροφοδοτούν τη δράση μας και είναι εκείνες που θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο.

Καλούμε τον κ. Χουρδάκη να παραδώσει την έδρα που του δόθηκε.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας:

Αλέξανδρος Καζαμίας
Έλενα Καραγεωργοπούλου
Διαμαντής Καραναστάσης
Τζώρτζια Κεφαλά
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Σπύρος Μπιμπίλας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στο Στρασβούργο ο Νίκος Ανδρουλάκης για τις υποκλοπές: Μόνο στο newsit.gr oλόκληρη η επιστολή του στους ευρωβουλευτές
Το newsit.gr, δημοσιεύει αποκλειστικά ολόκληρη την επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την οποία επιχείρησε να εξηγήσει περισσότερο την κατάσταση και όλα τα τελευταία δεδομένα στους Ευρωβουλευτές
Συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη με τον σύλλογο εργαζομένων επιθεώρησης εργασίας, στην Βουλή, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI) 10
Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας και Πιερρακάκης οι δημοφιλέστεροι υπουργοί – Συγκάλυψη βλέπουν οι πολίτες στα Τέμπη
Παρότι οι μισοί πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από το έργο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν βλέπουν κάποιον πολιτικό αρχηγό που θα τα κατάφερνε καλύτερα
Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης 18
Συνάντηση Μητσοτάκη με Τασούλα και συμμετοχή στο Athens Alitheia Forum την Τετάρτη
Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο για την τακτική μηνιαία ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ το απόγευμα θα λάβει μέρος σε συζήτηση για την ψηφιακή διακυβέρνηση
Μητσοτάκης και Τασούλας
Νικήτας Κακλαμάνης: Στην Κύπρο στις 20 Μαρτίου ο πρόεδρος της Βουλής, σε επίσκεψη υψηλού συμβολισμού
Εγκαινιάζοντας την έκθεση «SECTOR 2: ΛΕΥΚΩΣΙΑ» στο Καπνεργοστάσιο, μίλησε για πράξη αλληλεγγύης προς τον κυπριακό λαό και προανήγγειλε επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στη Λευκωσία
Νικήτας Κακλαμάνης
Αντιπαράθεση Βορίδη με Μεϊκόπουλo, Μάντζο και Ηλιόπουλο για έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ: ««Σήμερα το βλέπω, όπως κι εσείς» είπε ο πρώην υπουργός
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η κυβέρνηση «πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη», ενώ ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά υποστήριξαν ότι ο πρώην υπουργός γνώριζε
Βορίδης, Μεϊκόπουλος, Μάντζος και Ηλιόπουλος