Πολιτική

Τσοβόλας: Πολιτική η δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Για «απαράδεκτες διαρροές περικοπών καταθέσεων μαρτύρων» που επιβεβαιώνουν καθημερινά πως «η δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου είναι πολιτική» κάνει λόγο ο δικηγόρος του, Δημήτρης Τσοβόλας, σε δήλωση του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσοβόλας αναφέρει πως «μετά τις παράνομες και αποπροσανατολιστικές διαρροές καταθέσεων μαρτύρων στην Κοινοβουλευτική Προκαταρκτική Επιτροπή. Η προκαταρκτική Επιτροπή με τις αυθαίρετες, αποπροσανατολιστικές και παράνομες μεθοδεύσεις των υπευθύνων και με τις απαράδεκτες και παράνομες διαρροές περικοπών καταθέσεων μαρτύρων, επιβεβαιώνει καθημερινά ότι η δίωξη κατά Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, είναι σαφώς πολιτική. Η πλειοψηφία προσπαθεί, με μάρτυρες που ορισμένοι από αυτούς είναι κατηγορούμενοι για βαριά αδικήματα και άλλοι που πρέπει να λογοδοτήσουν για παράβαση καθήκοντος και για υπέρβαση εξουσίας, να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη πολιτική δίωξη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου”.

Click4more: Παπαγγελόπουλος: Ο Μιωνής παρακάλεσε εμένα και τον Παππά να τον βοηθήσουμε

Όπως τονίσε ο κ. Τσοβόλας “επιστρατεύουν επίσης πρόσωπα ως μάρτυρες τα οποία με τις αντιφατικές και προδήλως ψευδείς καταθέσεις τους υποβαθμίζουν το έργο της Επιτροπής. Αν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ενδιαφέρονται για την αντικειμενική ενημέρωση του ελληνικού λαού για αυτά που καταθέτουν οι εξεταζόμενοι μάρτυρες, αντί να διαρρέουν παράνομα και αυθαίρετα αποσπάσματα των καταθέσεων, τους καλούμε να δίνουν ολόκληρες τις καταθέσεις τους στη δημοσιότητα, αφού δεν εννοούν να τηρήσουν την μυστικότητα της προκαταρκτικής διαδικασίας”.

“Καθόσον διαφορετικά οι συνήγοροι υπεράσπισης που σεβαστήκαμε μέχρι σήμερα την μυστικότητα της διαδικασίας, θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε τακτική και να προβούμε με υπαιτιότητα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής στη δημοσιοποίηση ολόκληρων των μαρτυρικών καταθέσεων και των ουσιωδών εγγράφων που βρίσκονται στην δικογραφία, για να ενημερωθεί αντικειμενικά ο ελληνικός λαός και για να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου”, καταλήγει ο κ. Τσοβόλας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Απαίσια ύπαρξη, είναι ό,τι πιο τοξικό και κακό έχει περάσει από τη Βουλή
«Μίσος, τοξικότητα, συνωμοσιολογία, προς όλους όσους δεν την προσκυνούν» - «Σήμερα κατηγόρησε την κα Λιάνα Κανέλη ότι έκανε "καριέρα" επί Χούντας ενώ ήταν 13 ετών»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
7
Ζωή «ποδήλατο»: Καβγάδες Κωνσταντοπούλου με Κανέλλη, Γεροβασίλη και Άδωνι στη Βουλή - «Θέλετε ένα κράτος με βασιλιά τον Μητσοτάκη και βασιλοπούλα την Ντόρα Μπακογιάννη»
Εκτός από την σύγκρουση με την Λιάνα Κανέλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
27
Ζωή Κωνσταντοπούλου – Λιάνα Κανέλλη: Άγρια κόντρα στη Βουλή – «Επί Χούντας έκανε καριέρα», «το 1967 ήμουν 13 ετών ουαί ουαί ουαί»
«Δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Κανέλλη να θέτει σε αμφισβήτηση την δικιά μου πορεία» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, με τη βουλευτή του ΚΚΕ να απαντάει πως «κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει την κυρία Κωνσταντοπούλου παραπάνω από ότι η ίδια τον εαυτό της»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη μετά το φραστικό επεισόδιο στη Βουλή
20
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνειδητή επιλογή συγκάλυψης η μη άμεση κλήτευση Ξυλούρη και Σεμερτζίδου
«Η άμεση κατάθεσή τους είναι απαραίτητη τόσο για την αποκάλυψη της αλήθειας όσο και για τη διασφάλιση ότι η επιτροπή δεν θα στερηθεί κρίσιμα στοιχεία που θα φωτίσουν το σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κυριάκος Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες χθες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα και τη μιζέρια που διακινούν ορισμένοι
Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας πως «είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 150
Παύλος Μαρινάκης: Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη, κάποιοι επένδυσαν στην προβοκάτσια και στο μπάχαλο
«Ο κόσμος κατάλαβε πως η επαναστατική γυμναστική των προηγούμενων χρόνων πήγε την Ελλάδα πίσω» ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις Μητσοτάκη - Δένδια βρίσκονται στο καλύτερο σημείο»
Παύλος Μαρινάκης