Πολιτική

Βαρβιτσιώτης σε Τουρκία: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με οποιοδήποτε τρόπο

Απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις έδωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι μονομερείς ενέργειες της Άγκυρας δεν βρίσκουν αναγνώριση από τον διεθνή παράγοντα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε πως “η Τουρκία δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει με όρους Διεθνούς Δικαίου. Η Ελλάδα θα προχωρήσει με τη στρατηγική που έχει χαράξει. Τη στρατηγική της τήρησης των προϋποθέσεων και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου”.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει μια πολιτική προκλήσεων παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και το ευρωπαϊκό πλαίσιο για την αποφυγή μονομερών ενεργειών, προσθέτοντας ότι η αποφυγή τέτοιων ενεργειών είναι από τις βασικές προϋποθέσεις, για να προχωρήσει ο διάλογος Ευρώπης- Τουρκίας.

Click4more: Μπακογιάννη: “Τα 12 μίλια η δυνητική ελληνική κυριαρχία – Θα ασκήσουμε το δικαίωμα όταν και όποτε αποφασίσουμε”

“Είναι μία πολιτική που δεν βρίσκει αναγνώριση στον διεθνή παράγοντα. Είναι μία πολιτική που επιλέγει η Τουρκία, την ακούει η Τουρκία και στο τέλος δεν παράγει αποτελέσματα παρά μόνο για την Τουρκία. Σίγουρα, όμως, αποτελεί μία πρόκληση. Δείχνει ότι η Τουρκία έχει αποφασίσει να συνεχίσει μία πολιτική προκλήσεων παραβιάζοντας όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο αλλά και αυτό το οποίο έχει επιβληθεί ως προϋπόθεση, για να βελτιώσει τις σχέσεις της τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Ευρώπη, δηλαδή την αποφυγή μονομερών ενεργειών που προκαλούν αστάθεια και αβεβαιότητα στην περιοχή”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι, σε αντίθεση με την Τουρκία, “η Ελλάδα θα προχωρήσει με τη στρατηγική που έχει χαράξει. Τη στρατηγική της τήρησης των προϋποθέσεων και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου”. Επισήμανε, ακόμη, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να προτάσσει τη διπλωματία και όχι τα όπλα. “Όμως, αυτό” όπως είπε “δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με οποιοδήποτε τρόπο. Κι αυτό είναι ένα μήνυμα το οποίο έχουμε στείλει προς όλες τις κατευθύνσεις, σε όλες τις συνομιλίες μας”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για «θαλάσσια πάρκα» Τουρκίας: Η εθνική κυριαρχία και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της χώρας, δεν είναι διαπραγματεύσιμα
«Η κυβέρνηση να διεθνοποιήσει άμεσα το ζήτημα στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., της UNESCO και του ΟΗΕ», αναφέρουν Μάντζος - Χριστοδουλάκης
Τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη
Ολιγωρία στην υπόθεση της Μονής Σινά καταλογίζει ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση – Ζητά και κυρώσεις στο Ισραήλ για τη Γάζα
Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη κυρώσεων προς το Ισραήλ, προκειμένου να τερματιστεί η «λιμοκτονία του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα»
Αλέξης Τσίπρας 2