Πολιτική

Βίντεο ντοκουμέντο για την Χρυσή Αυγή

Ακόμη ένα βίντεο ντοκουμέντο το οποίο αποκαλύπτει την σκοτεινή και κυρίως την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής βγαίνει στο φως της δημοσιότητας.

Η ιστοσελίδα efsyn.gr αποκαλύπτει το βίντεο που δείχνει ότι η δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα πραγματοποιήθηκε κατ’ εντολήν της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης.

Πρωταγωνιστής στο βίντεο είναι ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος σε ομιλία του στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Σαλαμίνα στις 9/5/2013 προαναγγέλλει τη συγκεκριμένη επίθεση ήδη τέσσερις μήνες πριν αυτή πραγματοποιηθεί. Ομολογεί μάλιστα ότι αυτός που ανέλαβε εκ μέρους της ηγεσίας να οργανώσει την εγκληματική ενέργεια ήταν βέβαια ο Ιωάννης Λαγός.

Οπως μπορείτε να δείτε, ο Παναγιώταρος λέει καθαρά ότι «το Πέραμα περιμένει. Εχουμε έναν περιφερειάρχη πολύ δυνατό που ξέρει την κατάλληλη στιγμή πότε πρέπει να γίνει η κίνηση για να τελειώνει και με τους διάφορους φαύλους που είναι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και δεν αφήνουν αυτοί τη Ζώνη να δουλέψει».

Φυσικά ο περιφερειάρχης που είναι υπεύθυνος για τη δράση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Πειραιά (Πειραιάς, Νίκαια, Πέραμα, Σαλαμίνα) και που ξέρει ποια είναι η «κατάλληλη στιγμή» για «να τελειώνει» με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Ζώνη του Περάματος, δεν είναι άλλος από τον Λαγό, ο οποίος είναι και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της οργάνωσης, στέλεχος του στενού ηγετικού πυρήνα του αρχηγού Μιχαλολιάκου.

Εδώ λοιπόν ο Παναγιώταρος επιβεβαιώνει τον τρόπο με τον οποίο η Χρυσή Αυγή οργανώνει τις επιθέσεις. Το γεγονός δηλαδή ότι ο αρχηγός με τον στενό ηγετικό του πυρήνα δίνει την κεντρική εντολή για τις εγκληματικές ενέργειες κι έπειτα οι περιφερειάρχες και οι πυρηνάρχες αναλαμβάνουν να εξειδικεύσουν την εντολή αυτή και να επιτεθούν στους στόχους.

Και για να μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι η εντολή για τις επιθέσεις περνάει μέσα από την κάθετη ιεραρχία, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται ο αρχηγός, και εφαρμόζεται με απόλυτη πειθαρχία, ο Παναγιώταρος λέει τα εξής: «Να έχετε απόλυτη πίστη στα στελέχη της Τοπικής, της Κεντρικής Επιτροπής, του Πολιτικού Συμβουλίου, του Αρχηγού, γιατί αυτοί είναι που φέρανε τη Χρυσή Αυγή εδώ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, με τεράστια ποσοστά, με δύναμη, βλέπετε πόσο οργανωμένοι είμαστε. […] Οπότε απόλυτη πίστη, καμία αμφισβήτηση».

Και έχει σημασία ότι όλα αυτά τα λέει στα στελέχη του Πυρήνα της Σαλαμίνας, ο οποίος, όπως προκύπτει από την κατάθεση του οδηγού της ΕΘΕΛ Αναστάσιου Λυριντζή, μετείχε μαζί με τον Πυρήνα Περάματος στη συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Αλλά ο Παναγιώταρος λέει και κάτι άλλο. Οτι «ερχόμενος τώρα έβλεπα την πινακίδα που έλεγε “Κοκκινιά” εκεί στη Γρηγόρη Λαμπράκη. Κάποια στιγμή θα πρέπει να τους πούμε ότι θα πρέπει το “Κοκκινιά” να αλλάξει γιατί δεν είναι “Κοκκινιά”, να βρούνε ένα άλλο χρώμα, κάτι μεταξύ μπλε και μαύρου, που έχει να κάνει και με τα παιδιά με τα μαύρα, με τα σύμβολά μας».

Κάπου εκεί άλλο στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης υποδεικνύει ως καταλληλότερη μετονομασία για την «Κοκκινιά» το «Κοκκινόμαυρη», παραπέμποντας έτσι στα χρώματα που έχει αντιγράψει η Χρυσή Αυγή από το Τρίτο Ράιχ. Και βέβαια τα «παιδιά με τα μαύρα» δεν είναι άλλα από τα τάγματα εφόδου που είχαν εκείνη την περίοδο εντολή από την ηγεσία για κλιμάκωση των επιθέσεων στην περιοχή του Πειραιά.

Τυφλό ναζιστικό μίσος

Παράλληλα στο ίδιο βίντεο ο Παναγιώταρος φροντίζει να υπενθυμίσει και το μίσος της οργάνωσης για όλους όσους θεωρεί «υπανθρώπους», σύμφωνα με τη ναζιστική της ιδεολογία, η οποία αποτελεί και το κίνητρο των εγκληματικών της πράξεων.

Λέει λοιπόν ότι «έχουμε δεχτεί μια τεράστια εισβολή τριτοκοσμικών, αλλόφυλων, κανίβαλων, υπανθρώπων, οι οποίοι εκτός όλων των άλλων τεραστίων προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει στην πατρίδα μας έχουν και το αρνητικό, το πολύ άσχημο για εμάς, στη συντριπτική τους πλειοψηφία να είναι φανατικοί μουσουλμάνοι».

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο ίδιος ο Λαγός, συνοδευόμενος από τον Παναγιώταρο και τον Μίχο, προαναγγέλλει από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος (8/8/2013) την επίθεση, λέγοντας ότι «οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ […] θα εξαφανιστούν από εδώ πέρα μέσα». Και στις 12/9/2013 το τάγμα εφόδου του Περάματος, με επικεφαλής τον Αναστάσιο Πανταζή θα επιτεθεί στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο Λαγός συνομιλεί με τον Πανταζή και ενημερώνει τον πυρηνάρχη Νίκαιας Πατέλη για την εξέλιξη της εγκληματικής ενέργειας, ενώ πανηγυρίζει με τον σημερινό πυρηνάρχη Πειραιά Σωτ. Δεβελέκο, ομολογώντας ότι «τους μακελέψαμε».

Κι έπειτα οι Κασιδιάρης και Παναγιώταρος (16/9/2013) αναλαμβάνουν να συγκαλύψουν το έγκλημα μέσω της διαδικτυακής εκπομπής της οργάνωσης, ενώ επισήμως η Χρυσή Αυγή κάνει την ανήξερη, γράφοντας στην ομώνυμη εφημερίδα της (18/9/2013) ότι «άγνωστοι συνεπλάκησαν με μέλη του ΚΚΕ στην περιοχή του Περάματος, με αποτέλεσμα η παράνομη αφισοκόλληση των ορφανών του Μαρξ να πάει “περίπατο”. Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι πως οι ΚΚΕδες είδαν Χρυσαυγίτες να τους χτυπάνε».

Αλλά τα συντριπτικά στοιχεία θα υποχρεώσουν τελικά την οργάνωση να αλλάξει υπερασπιστική γραμμή και διά στόματος του ίδιου του Λαγού να παραδεχτεί ότι επρόκειτο για χρυσαυγίτες.

Ο Λαγός θα ισχυριστεί βέβαια ότι τα πράγματα έγιναν ανάποδα, δηλαδή ότι «οι κομμουνιστές […] επιτέθηκαν σε κάποιους χρυσαυγίτες», αλλά και μόνο η αλλαγή αυτή στάσης προδίδει την ενοχή της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: Esyn.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης