Πολιτική

Βορίδης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων

Στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και στο αν έχει τεθεί απολύσεων αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ. Σημείωσε μάλιστα ότι αυτοί οι άνθρωποι λείπουν από έναν μεγάλο αγώνα που δίνει το ΕΣΥ με την πανδημία του κορονοϊού, θέτοντας τις δικές τους προτεραιότητες. 

«Η συζήτηση είναι ότι μπορεί να τεθεί ο εμβολιασμός ως προϋπόθεση για τη συνέχιση παροχής υγειονομικών υπηρεσιών. Κι επειδή έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για το αν επιτρέπεται, η απάντηση είναι ότι φυσικά και επιτρέπεται» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. «Επιπλέον, αυτοί οι άνθρωποι λείπουν από έναν μεγάλο αγώνα που δίνει το ΕΣΥ και παρόλα αυτά το σύστημα έχει λειτουργήσει. Σε μια κρίσιμη στιγμή κάποιοι για τις δικές τους προτεραιότητες επέλεξαν να απέχουν και κάποιοι άλλοι κάλυψαν αυτό το κενό», πρόσθεσε. 

Ερωτηθείς αν οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί θα απολύονται, ο Μάκης Βορίδης επισήμανε ότι «δε θα τεθεί θέμα απολύσεων. Θα τεθεί υποχρέωση υγειονομική για να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες υγείας». 

Σε ό,τι αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών και στο πρόστιμο των 100 ευρώ, ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι έχουν μείνει περίπου 300.000 ανεμβολίαστοι, στη συγκεκριμένη κατηγορία το ποσοστό εμβολιασμένων έχει φτάσει στο 90%. Εκτίμησε δε ότι με τη συνέχιση του μέτρου θα πειστούν να εμβολιαστούν και ότι πιθανότατα το μέτρο θα ισχύσει μέχρι το τέλος της πανδημίας, όταν δε θα υπάρχει επιδημιολογικός κίνδυνος. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα