Πολιτική

Βορίδης: Η ΝΔ θα καταψηφίσει την πρόταση για την ονομασία της ΠΓΔΜ

"Η ΝΔ θα καταψηφίσει στη Βουλή πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων είτε ζητηθεί διευρυμένη πλειοψηφία με 180 ψήφους είτε με τη σχετική πλειοψηφία των 150 ψήφων", αναφέρει ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

Σε συνέντευξή του στην RealNews, ο κ. Βορίδης σημειώνει ότι δεν βλέπει να έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων. «Άρα δεν υπάρχει αντικείμενο συζητήσεως» τονίζει.

Ο ίδιος κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «καταστρέφει τους νοικοκύρηδες, συντρίβει τη μεσαία τάξη, τους καθιστά φτωχούς και μετά τους μοιράζει επιδόματα για να του φιλάνε το χέρι».

Τάσσεται ενάντια στην απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές διότι «καταστρέφει την ικανότητα διακυβέρνησης των δήμων και των περιφερειών», ενώ για την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας υποστηρίζει ότι «δεν είναι δυνατόν να εισάγονται αποσπασματικές ρυθμίσεις στον εκλογικό νόμο», επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ θα την καταψηφίσει αν δεν ρυθμιστεί παράλληλα και το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή κόντρα Μαρινάκη και Ανδρουλακη στη Βουλή: «Είπατε ψέματα σε πανελλήνια μετάδοση» – «Πρέπει να φύγετε, είστε επικίνδυνοι»
Η ομιλία Ανδρουλάκη είναι «σαν να είναι προϊόν Τεχνητής Νοημοσύνης» - «Διαιρείτε και διχάζετε τον ελληνικό λαό» απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Λύγισε ο Αλέξης Τσίπρας στον επικήδειο για τον Αλέκο Φλαμπουράρη: Σε ευχαριστώ για όσα μας έδωσες, ως σύντροφος, ως φίλος, ως παππούς των παιδιών μας
«Δεν σε αποχαιρετώ, αλλά σου υπόσχομαι ότι, όπως εσύ, δεν θα παραδώσουμε ούτε την ψυχή ούτε τα όνειρά μας, στη γοητεία της όποιας εξουσίας»
Αλέξης Τσίπρας
21
Το αντίο της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Διαμαντή Καραναστάση: «Συγγνώμη που δεν σε προστάτεψα από το δηλητήριο που τους διώχνει όλους από την πολιτική»
«Ο Διαμαντής με την παραίτησή του δίνει άλλο ένα μάθημα ανωτερότητας ψυχής - Και αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη» πρόσθεσε η ίδια
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στο θέατρο 15