Πολιτική

Βουλή: Το ΠΑΣΟΚ ζητά αναπληρωματικές εκλογές για τις 3 έδρες μετά την απόφαση του εκλογοδικείου για τους Σπαρτιάτες

Ο Παναγιώτης Δουδωνής εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί «μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα προκήρυξης των αναπληρωματικών εκλογών»

Τη διεξαγωγή αναπληρωματικών εκλογών για τις τρεις κενές θέσεις μετά την έκπτωση του βουλευτικού αξιώματος των τριών Σπαρτιατών από το εκλογοδικείο ζητά από τη κυβέρνηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής.

Με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής στον υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, υποστηρίζει ότι μετά την απόφαση του εκλογοδικείου για τους Σπαρτιάτες «η μόνη συνταγματικά επιτρεπτή λύση για την πλήρωση των τριών κενωθεισών εδρών είναι η άμεση προκήρυξη αναπληρωματικών εκλογών στις οικείες εκλογικές περιφέρειες». 

Ο Παναγιώτης Δουδωνής εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί «μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα προκήρυξης των αναπληρωματικών εκλογών» και καλεί τον αρμόδιο υπουργό να του αναφέρει για το «πότε προτίθεται η κυβέρνηση να προβεί στις αναγκαίες θεσμικές ενέργειες, ιδίως στην έκδοση του απαιτούμενου προεδρικού διατάγματος, για τη διενέργεια των προβλεπόμενων από το Σύνταγμα αναπληρωματικών εκλογών στις εκλογικές περιφέρειες Β’ Πειραιώς, Β΄Θεσσαλονίκης και Νοτίου Τομέα Αθηνών;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες: Persona non grata για το Μαξίμου ο Ανεστίδης - «Ξεπέρασε τα όρια της χυδαιότητας»
Όπως γράφει στην στήλη της η Χριστίνα Κοραή, οι Μαρούδας, Τζέλλας και Αλειφτήρας του ζητούν να διευκολύνει την επιτροπή και να φύγει μόνος του, ενώ πιέσεις του ασκούν και άλλοι αγρότες
Ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης
8
Τον Φεβρουάριο το πρόγραμμα του κόμματος Καρυστιανού – Χωρίς αριστερά και δεξιά καπέλα, λέει η Μαρία Γρατσία
Η στενή συνεργάτιδα της τέως προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών επεσήμανε ότι προτεραιότητα αποτελεί «η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και του κοινού καλού»
Η Μαρία Καρυστιανού
12
Γιάνης Βαρουφάκης: Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά – «Αυτά που λέτε είναι η χαρά του διακινητή»
Σπύρος Χαριτάτος και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στον Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με το μήνυμα που μπορεί να πέρασε όταν μίλησε πρώτη φορά για την προσωπική του εμπειρία από τη χρήση ναρκωτικών
Γιάνης Βαρουφάκης
9
Το Μαξίμου «έκοψε» τον Κώστα Ανεστίδη από τη συνάντηση της Δευτέρας - «Θα πάω για να εκπροσωπήσω τους αγρότες» επιμένει ο αγροτοσυνδικαλιστής
Όπως γράφει και στην στήλη της η Χριστίνα Κοραή, Μαρούδας, Τζέλλας και Αλειφτήρας του ζητούν να διευκολύνει την επιτροπή και να φύγει μόνος του, ενώ πιέσεις του ασκούν και άλλοι αγρότες μετά τα χυδαία σχόλια για τον πρωθυπουργό
Ο Κώστας Ανεστίδης
109