Πολιτική

Βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση: Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις δεν θα περάσουν!

Μήνυμα σε κυβέρνηση και τρόικα ότι τυχόν απαιτήσεις των εταίρων που θα σχετίζονται με περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις δεν θα περάσουν από τη Βουλή στέλνουν βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Κατά την συνεδρίαση της Ειδική Διαρκής Επιτροπής για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Παρίσι, ενώ άφησε και αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανησυχούμε για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Η τρόικα θέτει απερίγραπτα πράγματα ορισμένες φορές. Αλλά βλέπω γελάκια από την αξιωματική αντιπολίτευση όταν γίνεται αυτό. Όταν είμαστε στη δύσκολη θέση γελάει η αξιωματική αντιπολίτευση και δεν καταλαβαίνω με ποιον είναι, με την θέση της χώρας ή της τρόικας;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Ν.Δ., ξεκαθαρίζοντας πως περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις δεν πρόκειται να ψηφιστούν από την Ελληνική Βουλή.

Προειδοποιητικές βολές και από τον Γιάννη Κουτσούκο. «Δεν θα συμφωνήσουμε να υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων. Τα έχουμε πει αυτά και θα δείξει το επόμενο διάστημα τι εννοούμε» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης υποστήριξε ότι στο Παρίσι κρίνεται η τύχη του ασφαλιστικού και τόνισε ότι «η τρόικα ζητά πριν από τα 62 χρόνια να μην ισχύει η συνταξιοδοτική ικανότητα για καμία κατηγορία. Ακούμε τον κ. Κουτρουμάνη να λέει ότι η τρόικα ζητά να μειωθούν οι συντάξεις κατά 20%».
Παράλληλα δε ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει οποιαδήποτε συμφωνία οδηγεί σε κατεδάφιση των συντάξεων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 42
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα