Πολιτική

Βουλή – Αλεξιάδης: Οι αγρότες έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης

Επιθυμούμε το διάλογο με τους αγρότες και είμαστε πρόθυμοι να πάμε σε όποιο μπλόκο θέλουμε και να τους ενημερώσουμε, αρκεί να διασφαλίζονται οι συνθήκες διαλόγου, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την κύρωση από την Ελλάδα της κοινοτικής οδηγίας Solvency ΙΙ για την ιδιωτική ασφάλιση. 

“Δεν φορολογούμε τους αγρότες με τεκμαρτό τρόπο, αλλά με λογιστικό, δηλαδή έσοδα μείον έξοδα και στα έξοδα περιλαμβάνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές” είπε ο κ. Αλεξιάδης και υποστήριξε ότι, οι αγρότες έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης. “Δεν αλλάζουμε τίποτε από όσα ίσχυαν έως τώρα” συνέχισε.
“Το μόνο που αλλάζει είναι η αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 20% και στο 26%, με διάταξη” που, όπως είπε, “ψήφισαν το καλοκαίρι 221 βουλευτές”.

Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για την ιδιωτική ασφάλιση, ο κ. Αλεξιάδης επέρριψε ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος, στα κόμματα που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια. Τόνισε τις συνέπειες της απομείωσης των ελληνικών ομολόγων που κατείχαν οι ασφαλιστικοί φορείς, ενώ έκανε λόγο για πολιτικές που ακολουθήθηκαν και ήταν η αιτία για δημιουργηθούν τρύπες στο σύστημα ελέγχου της ιδιωτικής ασφάλισης και να χάσουν οι ασφαλισμένοι τα χρήματά τους.

“Η αντιμεταρρύθμιση είναι ένα ταγκό που χόρεψαν οι κυβερνήσεις μαζί με τις αντιπολιτεύσεις τα τελευταία χρόνια” είπε απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, ενώ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γ. Κουτσούκος ζήτησε από τον κ. Αλεξιάδη να «αναφέρεται πρώτα στις δικές του ευθύνες ως μέλους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών» και είπε, ότι το υπουργείο Οικονομικών, δεν δημοσιεύει τους πίνακες με τους οφειλέτες με οφειλές άνω των 150.000 ευρώ, όπως προβλέπει ο νόμος.
Η κοινοτική οδηγία Solvency ΙΙ, εγκρίθηκε αργά απόψε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή στο σύνολό της και στα άρθρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χρυσοχοΐδης για τα επεισόδια στη Νομική Σχολή: Η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους – Τα Πανεπιστήμια δεν εφαρμόζουν τον νόμο του 2021
«Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε μια σχολή χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιος είναι», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Επεισόδια στη Νομική Σχολή
Γιατί «έσπασε τη σιωπή του» τώρα, ο Κώστας Καραμανλής – Πλημμέλημα «βλέπει» η κυβέρνηση
Μετά από μακρά σιωπή, κι ενώ από χτες τα κόμματα ξεκίνησαν ήδη να μελετούν την ογκωδέστατη δικογραφία των 59.000 εγγράφων, και τα βίντεο, ο Κώστας Καραμανλής προέβη σε δημόσια δήλωση
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής 1