Πολιτική

Βουλή: Δεν πα να έρχεται ο Ολάντ; Το τζίν πάει σύννεφο

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την ολοκλήρωση των προσελεύσεων των προσκεκλημένων που θα παρακολουθήσουν από την Ολομέλεια και τα θεωρεία της Βουλής την πανηγυρική συνεδρίαση του Κοινοβουλίου προς τιμή του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Οι θρησκευτικές, στρατιωτικές και διπλωματικές αντιπροσωπείες μπαίνουν στην Βουλή από την ανατολική είσοδο και αντίστοιχα από τους επιφορτισμένους για την υποδοχή υπαλλήλους οδηγούνται, σύμφωνα με το πρωτόκολλλο της εθιμοτυπίας της Βουλής, στις θέσεις τους.

Οι αντιπροσωπείες ξένων χωρών οδηγούνται στο κεντρικό διπλωματικό θεωρείο που βρίσκεται πάνω από την έδρα της Ολομέλειας, μέσω του υπόγειο διαδρόμου. Η οργάνωση είναι άρτια, αρκεί να σημειώσουμε πως στην είσοδο του διαδρόμου μια υπάλληλος προσφέρει στα μέλη των ξένων αποστολών μέχρι και ένα μικρό διάφανο σακουλάκι για να βάλλουν μέσα για να μην στάζουν οι ομπρέλες τους σε περίπτωση που αυτές είναι βρεγμένες.

Στο «κόκκινο» είναι και η ετοιμότητα των αστυνομικών της φρουράς της Βουλής που προσπαθούν να μην αφήνουν μεγάλες συγκεντρώσεις παρεών στους διαδρόμους του κοινοβουλίου κάτι που σαφώς κάνει πιο δύσκολη την επόπτευση ασφαλείας των χώρων.

Το dress code της Βουλής, εάν και μεσημέρι είναι αρκετά επίσημο και βραδινό… εάν και δεν απουσιάζουν οι κάζουαλ βουλευτικές εμφανίσεις ορισμένων υπουργών και κυρίως βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που όπως φαίνεται δεν αποχωρίζονται για κανένα λόγο και προσκεκλημένο τα τζιν και τα μπουφάν…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε ο γραμματέας ΝΕ Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Αντωνόπουλος για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ - «Επέστρεψα τα χρήματα για λόγους ευθιξίας»
«Η επιχειρούμενη από συγκεκριμένους κύκλους σύνδεση του ονόματός μου με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, γίνεται με αποκλειστικό στόχο να πληγεί το ΠΑΣΟΚ»
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ 10
Αυστηρή απάντηση τoυ ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα: «Ανεδαφικές οι αναφορές σε κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες»
«Το νομικό καθεστώς στο Αιγαίο είναι ξεκάθαρο. Η ελληνική κυριαρχία στην περιοχή αυτή ορίζεται σαφώς και οριστικώς από διεθνή συμβατικά κείμενα», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
Το θαλάσσιο Πάρκο στο Νότιο Αιγαίο 34
Θάνος Πλεύρης στη Daily Mail για το μεταναστευτικό: «Δεν είμαστε πια ξενοδοχείο, μην έρχεστε στην Ελλάδα»
«Τώρα τους λέμε ότι αν περάσετε παράνομα με πλοίο στην Ελλάδα, μην περιμένετε άσυλο, αλλά ετοιμαστείτε για πέντε χρόνια φυλακή ή ένα εισιτήριο για επιστροφή στην πατρίδα σας»
Μετανάστες Κρήτη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο νέων Εθνικών Θαλάσσιων Πάρκων σε Ιόνιο και Νότιο Αιγαίο
«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει φωνή της θάλασσας - στην Ευρώπη, αλλά και πέρα από αυτήν. Γιατί όταν προστατεύουμε τον ωκεανό μας, προστατεύουμε το ίδιο μας το μέλλον» σημειώνει σε σχετικό βίντεο ο πρωθυπουργός
Θαλάσσιο πάρκο Ιονίου 39