Πολιτική

Βουλή – Καμμένος: Η ομιλία Μητσοτάκη είχε… άρωμα Σημίτη

Κάλεσμα στους πολιτικούς αρχηγούς να «καθίσουν όλοι μαζί στο τραπέζι του Προέδρου της Δημοκρατίας» ώστε να βρουν όλοι μαζί λύση στο Ασφαλιστικό, απηύθυνε από την Ολομέλεια ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος τόνισε πως για αυτό το ζήτημα που αφορά το μέλλον των παιδιών, πρέπει να παραγκωνιστούν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις για να βρεθεί κοινή συνισταμένη.

«Αυτό που περιμένει ο ελληνικός λαός από μας, είναι σε αυτό το Ασφαλιστικό να υπάρχει σύμπνοια και να χτίσουμε με ασφάλεια το μέλλον των γενεών που έρχονται» είπε ο κ. Καμμένος χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καμμένος πάντως, ο οποίος διαδέχθηκε στο βήμα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υπερασπίστηκε την κυβέρνηση Σημίτη, και «υπενθύμισε» ότι τότε ήταν ο Μιλτιάδης Έβερτ πρόεδρος της ΝΔ και από την πτέρυγα της ΝΔ «δίναμε μάχη» εναντίον του ΠΑΣΟΚ του Γιαννίτση «γιατί τα Ταμεία τότε έπαιζαν στο Χρηματιστήριο τα αποθεματικά τους». «Μετά την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ τα ξεχάσαμε;» διερωτήθηκε όπως επίσης κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ξέχασε «τι γινόταν με τις μετοχές της Εθνικής και τα Ταμεία, όταν ήταν στέλεχός της». Υπενθύμισε ακόμη, ότι «μετά τον μεγάλο τζόγο της εποχής του ΠΑΣΟΚ, ήρθε η εποχή του PSA, που έκανε η ΝΔ ως συνέταιρος του ΠΑΣΟΚ».

«Από τα ασφαλιστικά ταμεία πόσα χάθηκαν; 13 δισ. είναι η μείωση από το PSA, και παράλληλα έγινε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 %. Και ο διοικητής της ΤτΕ παράνομα συναίνεσε σε κούρεμα των ασφαλιστικών ταμείων» ανέφερε επισημαίνοντας πως η άμεση παρέμβαση στο Ασφαλιστικό είναι επιτακτική ανάγκη ενώ τόνισε ότι πρόβλημα δεν λύνεται ως γόρδιος δεσμός, αλλά με διαδοχικές προσεγγίσεις. «Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες των προηγούμενων κυβερνήσεων που όμως ήταν επιφανειακές και άκαρπες αλλά παράλληλα ζητάμε την απόδοση ποινικών ευθυνών σε κείνους που διέλυσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, μέχρι σήμερα. Δεν μπορεί να μείνουν ατιμώρητοι» ξεκαθάρισε.

Αφού ο κ. Καμμένος είπε ότι η βόμβα του Ασφαλιστικού έχει δημιουργήσει μία τρύπα που είναι περίπου πέντε φορές το ΑΕΠ έως και το 2050 και ως απόδειξη κατέθεσε δύο αναλογιστικούς πίνακες με τον ισχύοντα νόμο, είπε πως η νέα ασφαλιστική προσέγγιση αυτά προσπαθεί να θεραπεύσει. Απαντώντας δε, στον Κ. Μητσοτάκη, σχετικώς με τα προαπαιτούμενα της τρόικας επί της κυβέρνησης Σαμαρά, κατέθεσε το «ξεχασμένο μέιλ Χαρδούβελη» για να επισημάνει ότι μιλούσε μεταξύ άλλων για παραμετρικές αλλαγές (σε όρια ηλικίας) προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση και διάψευση εκ μέρους της πτέρυγας της ΝΔ.

«Από δω και πέρα το κράτος πρέπει να εγγυηθεί την εθνική σύνταξη και την αναλογική σύνταξη, που διασφαλίζει το νομοσχέδιο που φέρνει αυτή η κυβέρνηση να μην ενδιαφέρεται μόνο για την ελλειμματικότητα των ταμείων. Αυτή είναι η διαφορά με τον ν. 3863» σημείωσε.

Περιγράφοντας ο κ. Καμμένος τις βασικές γραμμές της κυβερνητικής πρότασης επί του Ασφαλιστικού, τόνισε ότι πρόκειται για μία πρόταση η οποία διασφαλίζει την βιωσιμότητά του, και πρότεινε προς τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει εάν μπορεί να υπάρξει ειδική εισφορά ενίσχυσης του ασφαλιστικού ποσοστού 1% έως 1,5% επί των τραπεζικών συναλλαγών ανεξαρτήτως ύψους, που θα εισπράττεται και καταβάλλεται ως κοινωνικός πόρος από τις τράπεζες προς τον ΕΦΚΑ υπό την εποπτεία της ΤτΕ. Όπως υπολόγισε, ο κοινωνικός αυτός πόρος φτάνει από 700 εκ. έως 1 δισ. ετησίως που θα μειώσει τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών.

Ειδικώς για τους αγρότες, ο κ. Καμμένος δήλωσε σύμφωνος με τις φορολογικές ελαφρύνσεις των αγροτών και ακόμη με την παροχή αφορολόγητου πετρελαίου, ξεκαθάρισε όμως ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο για τους επαγγελματίες αγρότες και όχι για τους κείνους που κάνουν άλλο επάγγελμα και εισοδηματίες «που έχουν τα προνόμια και αποστερώντας τα από τους αληθινούς αγρότες».

«Διαχωρισμός πλήρης που γίνεται τώρα με το Μητρώο των Αγροτών. Τα σύκα, σύκα και την σκάφη, σκάφη» τόνισε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε «ας φορολογηθεί ο εργαζόμενος – ιδιωτικός υπάλληλος – αγρότης με την φορολογία του ιδιωτικού υπαλλήλου κι ο επιχειρηματίας αγρότης με την φορολογία του επιχειρηματία αλλά ο αγρότης να έχει φορολογική απαλλαγή και αφορολόγητο πετρέλαιο για να μπορεί να παράγει». Ακόμη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ζήτησε να κοπούν οι επιδοτήσεις και να ασφαλιστούν αυτές με το ακατάσχετο των πραγματικών αγροτών.

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος κατέθεσε την πρόταση του κόμματός του για σημεία του Ασφαλιστικού, ζητώντας ειδικώς για κείνους που στέλνουν χρήματα στο εξωτερικό (ιδίως τους αλλοδαπούς) να υπάρχει πιστοποιητικό ότι έχουν ένσημα και κρατήσεις και ότι τα χρήματα αυτά έχουν φορολογηθεί. Τέλος, είπε ότι οι ΑΝΕΛ θεωρούν το Εθνικό Συμβούλιο ως μεταβατική λύση και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση στην οποία το κόμμα του θα προτείνει Ανεξάρτητο Κεντρικό Ασφαλιστικό Φορέα Εποπτείας Μεταβολών Εισροών και Εκροών του Ασφαλιστικού Συστήματος άμεσα συνδεδεμένο με το ΙΔΙΚΑ, κλπ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τον Φεβρουάριο το πρόγραμμα του κόμματος Καρυστιανού – Χωρίς αριστερά και δεξιά καπέλα, λέει η Μαρία Γρατσία
Η στενή συνεργάτιδα της τέως προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών επεσήμανε ότι προτεραιότητα αποτελεί «η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και του κοινού καλού»
Η Μαρία Καρυστιανού
Γιάνης Βαρουφάκης: Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά – «Αυτά που λέτε είναι η χαρά του διακινητή»
Σπύρος Χαριτάτος και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στον Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με το μήνυμα που μπορεί να πέρασε όταν μίλησε πρώτη φορά για την προσωπική του εμπειρία από τη χρήση ναρκωτικών
Γιάνης Βαρουφάκης
7
Το Μαξίμου «έκοψε» τον Κώστα Ανεστίδη από τη συνάντηση της Δευτέρας - «Θα πάω για να εκπροσωπήσω τους αγρότες» επιμένει ο αγροτοσυνδικαλιστής
Όπως γράφει και στην στήλη της η Χριστίνα Κοραή, Μαρούδας, Τζέλλας και Αλειφτήρας του ζητούν να διευκολύνει την επιτροπή και να φύγει μόνος του, ενώ πιέσεις του ασκούν και άλλοι αγρότες μετά τα χυδαία σχόλια για τον πρωθυπουργό
Ο Κώστας Ανεστίδης
72
Οι προσδοκίες της κυβέρνησης από τη συνάντηση με τους «σκληρούς» των μπλόκων – Οι απαράβατοι όροι και το μήνυμα
Η νέα συνάντηση Μητσοτάκη – αγροτών «κλείδωσε» μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις, κι ενώ η κυβέρνηση έχει κάνει απολύτως σαφές, ότι δεν πρέπει να περιμένουν επιπλέον μέτρα πέραν αυτών που έχουν ήδη ανακοινωθεί
τρακτέρ