Πολιτική

Βράζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Παρελθόν το “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”

"Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη"! Το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα στοιχειώνει ήδη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και την κυβερνητική πλειοψηφία ευρύτερα καθώς με την νέα συμφωνία με τους δανειστές ακυρώνεται επί της ουσίας μια βασική προεκλογική δέσμευση.

Ενώ παράλληλα η ρύθμιση για τα νοίκια η οποία καλεί ουσιαστικά τους ιδιοκτήτες να κάνουν εξώσεις αν έχουν ανείσπρακτα νοίκια για να γλιτώσουν το φόρο και ο έμμεσος φόρος 30 λεπτών στο μπουκάλι το κρασί προκαλούν έντονη δυσφορία στους κυβερνητικούς βουλευτές.

Τα μάτια είναι στραμμένα πλέον στη διαδικασία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου αύριο αργά το βράδυ με το Μέγαρο Μαξίμου αφενός να αναγνωρίζει ένα ακόμη ένα νέο σκληρό συμβιβασμό και αφετέρου ότί η πλειοψηφία καλείται να ψηφίσει νέα επώδυνα μέτρα κόντρα στις προεκλογικές και προγραμματικές δεσμεύσεις.

Στις 3 το μεσημέρι ξεκινάει με τη διαδικασία του κατ΄ επείγοντος η συζήτηση στις Επιτροπής της Βουλής και η αγωνία για διαρροές είναι έκδηλη, με το Μαξίμου πάντως να ευελπιστεί ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και δεν θα τεθεί θέμα πολιτικής σταθερότητας αφού η συμφωνία δημιουργεί πλέγμα ασφάλειας για τα χαμηλά εισοδήματα και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και έτσι δεν θα υπάρξουν διαρροές, πλην ενδεχομένως του Νίκου Νικολόπουλου.

Και όλα αυτά προκειμένου να επιτευχθεί ο στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης για την έναρξη της συζήτησης περί απομείωσης του χρέους, υπόσχεση που αν αθετήσουν οι δανειστές τότε ο Τσίπρας όχι μόνο …”γραβάτα” δεν θα φορέσει με βάση τη υπόσχεσή του, αλλά είναι πιθανό να πάει και σπίτι του, έχοντας φορτώσει τη χώρα με ένα ακόμη μνημόνιο και τις συνέπειες του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Μυλωνάκης: «Είναι αθλιότητες, η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες», η απάντησή του σε δημοσίευμα εφημερίδας
«Μέσα σε ένα μήνα έχω την τιμή να ασχολείται μαζί μου τουλάχιστον σε τρία πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του και δεκάδες άρθρα των ιστοσελίδων του», ανέφερε
Ο Γιώργος Μυλωνάκης
Αυστηρή απάντηση Γεραπετρίτη σε Φιντάν για πρόγραμμα SAFE: Όποιος ενοχλείται οφείλει να το αποδεχθεί - Υποδείξεις και μομφές δεν είναι αποδεκτές
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα SAFE λέγοντας πως «οι αποφάσεις που επηρεάζουν την ασφάλεια της Ευρώπης δεν πρέπει να εξυπηρετούν τα συμφέροντα μόνο μιας χώρας, αλλά να προάγουν τη συνολική ασφάλεια»
Ο Χακάν Φιντάν και ο Γιώργος Γεραπετρίτης 6
Ζωή Κωνσταντοπούλου για την αποχώρηση on air σε χρόνο – ρεκόρ: Θέλησαν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο
«Η δημοσιογραφία και η ενημέρωση έχουν να κάνουν και με το τι ρωτάς και με το τι δεν ρωτάς και με το τι θάβεις κάτω από ανύπαρκτα θέματα», λέει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχωρεί από την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη στον ΣΚΑΪ
36
Κασσελάκης για τη διαρροή συνομιλίας του με την Τζάκρη: «Μακάρι να είχατε τα κότσια της» – «Θα το ερευνήσω έχοντας στο πλευρό μου τον Πρόεδρο»
Η Θεοδώρα Τζάκρη, μετά τη διαρροή αποσπάσματος συνομιλίας της με τον Στέφανο Κασσελάκη, προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη 14
Παύλος Μαρινάκης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επίθεση στην ελευθερία του Τύπου η αποχώρηση της από τηλεοπτική εκπομπή
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για αντιδημοκρατική συμπεριφορά μετά την αποχώρησή της από τηλεοπτική συνέντευξη στη Φαίη Μαυραγάνη στον ΣΚΑΙ
Παύλος Μαρινάκης 8
Νίκος Ανδρουλάκης: «Αδιανόητη η όποια συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική Άμυνας – Στόχος ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης»
«Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με άλλους όρους ο ρωσικός αναθεωρητισμός σε σχέση με τον τουρκικό αναθεωρητισμό» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης