Πολιτική

Χαμόγελα στον ΣΥΡΙΖΑ για την τηλεκατάρτιση: Το πρώτο ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το πρώτο ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία της δέχθηκε η κυβέρνηση με την απόσυρση της τηλεκατάρτισης για τους επιστήμονες, λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας παράλληλα την αποπομπή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση από την κυβέρνηση. «Η παραμονή του υπουργού στην κυβέρνηση φανερώνει πως έστησε τη δουλειά με συνευθύνη του Μαξίμου» λένε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι οι διαρροές για παρέμβαση Μητσοτάκη έγιναν μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

Στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν την ικανοποίηση από την εξέλιξη της ιστορίας καθώς, όπως λένε, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το θέμα κάνοντας επίκαιρη ερώτηση στην κυβέρνηση και προβάλλοντας στοιχεία της υπόθεσης που δημοσιεύτηκαν στον τύπο. «Οι αποκαλύψεις του σκανδάλου από δύο εφημερίδες και η ανάδειξη του θέματος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατάφεραν να φέρουν την κυβέρνηση σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση και να την αναγκάσουν σε άτακτη υποχώρηση» υποστηρίζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Click4more Τα μηνύματα της απόφασης Μητσοτάκη να καταργήσει την τηλεκατάρτιση – Πώς σώθηκε ο Βρούτσης

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν ότι «η υπόθεση είναι ένα καραμπινάτο σκάνδαλο καθώς οι 6 ιδιοκτήτες των ΚΕΚ – οι άνθρωποι δηλαδή που θα έπαιρναν τα 35 εκατομμύρια ευρώ- είτε έχουν στενή σχέση με την ΝΔ είτε με στελέχη του κόμματος».

Αναφερόμενος μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας στο θέμα μίλησε για «ενοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο τεράστιο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών συνδέονται ευθέως με το ίδιο το κόμμα της ΝΔ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε, καθώς φαίνεται, τη κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία για να στήσει δουλειές εκατομμυρίων ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: Η απόσυρση μετά τη κατακραυγή, ωστόσο, δε λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Οι υπουργοί που παρέλαυναν νυχθημερόν από τα ΜΜΕ εκθειάζοντας το πρόγραμμα-φιάσκο και κουνώντας το δάχτυλο στους επιστήμονες θα πρέπει τουλάχιστον να ζητήσουν μια συγνώμη από τον επιστημονικό κόσμο.

Click4more ΣΥΡΙΖΑ για τηλεκατάρτιση: “Λογικό να σας φταίει η Αχτσιόγλου γιατί σας χάλασε τη δουλειά”

Ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τα χάδια και τα λιβάνια των ΜΜΕ. Οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για το οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που επιχείρησε να στήσει εν μέσω πανδημίας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του επιστημονικού κόσμου της χώρας».

Το Google Translate

Για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα έχει δύο πτυχές. Κατ αρχήν την ανάθεση του έργου στις συγκεκριμένες εταιρίες και δεύτερον ότι τα ΚΕΚ δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

«Ανέβασαν ένα  πρόγραμμα που το χρησιμοποίει η Νορβηγία και το έβαλαν στην αυτόματη μετάφραση» λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου. «Εξ ου τα «Σκοιλ Ελικικού» και το «Μέτζη του νέουκτη « αλλα και το «κουμπί βάφλα». Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά να γελοιοποιηθεί η κυβέρνηση και να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο».

Οι ίδιοι άνθρωποι θέτουν ωστόσο και μία σειρά από ερωτήματα όπως γιατί τελικά οι επιστήμονες θα πάρουν 600 ευρώ και όχι 800 –όπως όλοι οι εργαζόμενοι -αφού τώρα δεν θα υπάρχουν οι πλατφόρμες των εταιρειών. «Μήπως έτσι και αλλιώς έχουν δεσμεύσει τα χρήματα  για να δοθούν στις εταιρείες;» αναρωτούνται οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης στο 16ο Συνέδριο της ΝΔ: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027, την ιστορία την γράφουν πάντα οι παρόντες
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι επιχειρούν να μας σύρουν στο χάος του 2015» και «άλλοι μένουν παγιδευμένοι στα συνθήματα του '81»
Μητσοτάκης, Συνέδριο ΝΔ
75
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για Κυριάκο Μητσοτάκη 16ο στο Συνέδριο της ΝΔ: Έθεσε ξανά την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης
Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν έστειλε μήνυμα στήριξης στην «γαλάζια» παράταξη, με αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και στον ρόλο του πρωθυπουργού στην Ευρώπη
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Συνέδριο ΝΔ
Ρομπέρτα Μετσόλα στο 16ο Συνέδριο ΝΔ: Εντυπωσιακός ο μετασχηματισμός της Ελλάδας την τελευταία επταετία
Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξήρε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας για «διαύγεια», «αποφασιστικότητα» και έναν «εντυπωσιακό μετασχηματισμό» της χώρας τα τελευταία επτά χρόνια
Ρομπέρτα Μέτσολα, Συνέδριο ΝΔ