Πολιτική

Χαμόγελα στον ΣΥΡΙΖΑ για την τηλεκατάρτιση: Το πρώτο ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης

Το πρώτο ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία της δέχθηκε η κυβέρνηση με την απόσυρση της τηλεκατάρτισης για τους επιστήμονες, λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας παράλληλα την αποπομπή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση από την κυβέρνηση. «Η παραμονή του υπουργού στην κυβέρνηση φανερώνει πως έστησε τη δουλειά με συνευθύνη του Μαξίμου» λένε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι οι διαρροές για παρέμβαση Μητσοτάκη έγιναν μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

Στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν την ικανοποίηση από την εξέλιξη της ιστορίας καθώς, όπως λένε, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το θέμα κάνοντας επίκαιρη ερώτηση στην κυβέρνηση και προβάλλοντας στοιχεία της υπόθεσης που δημοσιεύτηκαν στον τύπο. «Οι αποκαλύψεις του σκανδάλου από δύο εφημερίδες και η ανάδειξη του θέματος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατάφεραν να φέρουν την κυβέρνηση σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση και να την αναγκάσουν σε άτακτη υποχώρηση» υποστηρίζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Click4more Τα μηνύματα της απόφασης Μητσοτάκη να καταργήσει την τηλεκατάρτιση – Πώς σώθηκε ο Βρούτσης

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν ότι «η υπόθεση είναι ένα καραμπινάτο σκάνδαλο καθώς οι 6 ιδιοκτήτες των ΚΕΚ – οι άνθρωποι δηλαδή που θα έπαιρναν τα 35 εκατομμύρια ευρώ- είτε έχουν στενή σχέση με την ΝΔ είτε με στελέχη του κόμματος».

Αναφερόμενος μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας στο θέμα μίλησε για «ενοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο τεράστιο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών συνδέονται ευθέως με το ίδιο το κόμμα της ΝΔ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε, καθώς φαίνεται, τη κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία για να στήσει δουλειές εκατομμυρίων ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: Η απόσυρση μετά τη κατακραυγή, ωστόσο, δε λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Οι υπουργοί που παρέλαυναν νυχθημερόν από τα ΜΜΕ εκθειάζοντας το πρόγραμμα-φιάσκο και κουνώντας το δάχτυλο στους επιστήμονες θα πρέπει τουλάχιστον να ζητήσουν μια συγνώμη από τον επιστημονικό κόσμο.

Click4more ΣΥΡΙΖΑ για τηλεκατάρτιση: “Λογικό να σας φταίει η Αχτσιόγλου γιατί σας χάλασε τη δουλειά”

Ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τα χάδια και τα λιβάνια των ΜΜΕ. Οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για το οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που επιχείρησε να στήσει εν μέσω πανδημίας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του επιστημονικού κόσμου της χώρας».

Το Google Translate

Για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα έχει δύο πτυχές. Κατ αρχήν την ανάθεση του έργου στις συγκεκριμένες εταιρίες και δεύτερον ότι τα ΚΕΚ δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

«Ανέβασαν ένα  πρόγραμμα που το χρησιμοποίει η Νορβηγία και το έβαλαν στην αυτόματη μετάφραση» λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου. «Εξ ου τα «Σκοιλ Ελικικού» και το «Μέτζη του νέουκτη « αλλα και το «κουμπί βάφλα». Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά να γελοιοποιηθεί η κυβέρνηση και να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο».

Οι ίδιοι άνθρωποι θέτουν ωστόσο και μία σειρά από ερωτήματα όπως γιατί τελικά οι επιστήμονες θα πάρουν 600 ευρώ και όχι 800 –όπως όλοι οι εργαζόμενοι -αφού τώρα δεν θα υπάρχουν οι πλατφόρμες των εταιρειών. «Μήπως έτσι και αλλιώς έχουν δεσμεύσει τα χρήματα  για να δοθούν στις εταιρείες;» αναρωτούνται οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση Γεωργιάδη σε Ακρίτα για τον διευθυντή του Ιπποκράτειου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χειρουργεί κανονικά με το φακελάκι;»
«Το φακελάκι δεν έχει θέση στο ΕΣΥ. Το πολεμάω, το αποστρέφομαι, το σιχαίνομαι. Το φακελάκι σημαίνει ότι αποσπάς χρήματα εκβιαστικά από τον κόσμο για μια υπηρεσία που το ΕΣΥ παρέχει δωρεάν», είπε ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 3
Η ώρα της «κρίσης» για τους υδρογονάνθρακες σε Κρήτη και Πελοπόννησο – Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη Chevron
Στο τάιμινγκ αυτό φτάνει αύριο στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικών και Επικεφαλής του πανίσχυρου Συμβουλίου Ενεργειακής Κυριαρχίας του Λευκού Οίκου Νταγκ Μπέργκαμ
Eurokinissi 2