Πολιτική

Χαρδούβελης από Παρίσι: «Ηρθαμε να κλείσουμε το βιβλίο»

«Ήλθαμε να κλείσουμε το βιβλίο» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, λίγο πριν την έναρξη των συζητήσεων με την τρόικα στο Παρίσι.

«Έχουμε έλθει για να συνεχίσουμε τη συζήτηση, κάνουμε πρόοδο και συνεχίζουμε» πρόσθεσε. Ο υπουργός επισήμανε ότι η συνάντηση γίνεται σε έναν «ελληνικό χώρο» που είναι το κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ.
«Είναι ένας τρόπος για να συναντήσουμε εδώ όλες τις πλευρές», πρόσθεσε, «και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει σύγκλιση. Τα θέματα είναι διάφορα, σκοπός είναι να συνεχισθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας παράλληλα με δημοσιονομική εξυγίανση και όλες τις δομικές μεταρρυθμίσεις».
Ο κ. Χαρδούβελης απέφυγε να απαντήσει σε ερώτημα σχετικά με το δημοσιονομικό κενό.

Στο κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ, γνωστό ως «Βίλα Σαίντ» που βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα των Παρισίων, γίνονται και αυτή τη φορά οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική αντιπροσωπεία και τους εκπροσώπους της τρόικας.

Οι συζητήσεις ξεκίνησαν στις 3 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) και υπολογίζεται ότι κατά την πρώτη σημερινή μέρα θα κρατήσουν έως πολύ αργά το βράδυ. Αύριο Τετάρτη η έναρξη των συζητήσεων προβλέπεται από τις 8 το πρωί, με στόχο την ολοκλήρωσή τους μέσα στην ημέρα. Παρ’ όλα αυτά δεν αποκλείεται να συνεχισθούν και την Πέμπτη εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, με επικεφαλής τον υπουργό οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, έφθασε στο Παρίσι το μεσημέρι με το κυβερνητικό αεροπλάνο. Στην ομάδα συμμετέχουν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Τάσος Αναστασάτος, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης και ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού συμμετέχουν οι σύμβουλοι Χρύσανθος Λαζάριδης και Σταύρος Παπασταύρου, από δε το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Πρωτόπαππας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις πιθανές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν στην ελληνική οικονομία
Στη σύσκεψη συμμετέχουν σε επίπεδο υπουργών ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Σταύρος Παπασταύρου, ενώ ο Θάνος Πετραλιάς θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες
Μέγαρο Μαξίμου
Τριμερής Μητσοτάκη, Χριστοδουλίδη και Μακρόν στην Πάφο: Έμφαση σε αποκλιμάκωση, Λίβανο και ασφάλεια της ναυσιπλοΐας
Οι τρεις ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις σε Ιράν και Μέση Ανατολή, με αναφορές στην ευρωπαϊκή εγρήγορση απέναντι στις οικονομικές συνέπειες της κρίσης
Μητσοτάκης, Μακρόν, Χριστοδουλίδης
Ο Εμανουέλ Μακρόν συνάντησε τον Νίκο Δένδια στη Σούδα - Με ελικόπτερο μετέβη στο γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» ανοιχτά της Κρήτης
Τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας υποδέχθηκε στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας
Ο Νίκος Δένδιας με τον Εμανουέλ Μακρόν στη βάση της Σούδας
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
ΠΑΣΟΚ: Νικολόπουλος, Βερλέκης, Πελεγρίνης, Μανίκας, Μυρίσης και Σιγαλός στο δεύτερο κύμα διεύρυνσης – Τα νέα ονόματα που ανακοινώθηκαν
Νέα πρόσωπα από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, της επιστήμης, του πολιτισμού και του συνδικαλισμού στη σύνθεση της Επιτροπής – Συνεδρίαση στις 17 Μαρτίου 2026 παρουσία Ανδρουλάκη
ΠΑΣΟΚ