Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Χατζηδάκης: Ειρήνη θέλουμε αλλά δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν

Χατζηδάκης: Ειρήνη θέλουμε αλλά δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν

«Ειρήνη θέλουμε αλλά δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας για την τουρκική προκλητικότητα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε πως όσο υπάρχουν προκλήσεις δεν μπορεί προφανώς να υπάρξει μονομερής αποκλιμάκωση και δεν μπορεί να υπάρχουν συζητήσεις με την Τουρκία.

«Σταματάνε οι προκλήσεις αρχίζουν οι συζητήσεις. Είναι έξι λέξεις, όχι παραπάνω. Αυτή είναι η γραμμή μας. Η Ελλάδα έχει δείξει δείγματα γραφής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις προκλητικές δηλώσεις των Τσαβούσογλου και Οκτάι, τόνισε πως ελπίζει πως κάποια στιγμή η Τουρκία θα λάβει σοβαρά υπόψη της τα μηνύματα που στέλνει η διεθνής κοινότητα. Παράλληλα είπε πως η Άγκυρα «είναι απομονωμένη, είναι μια παραφωνία και έχει μια αναχρονιστική πολιτική που παραπέμπει στον 19ο αιώνα»

«Αν δεν το καταλάβει, η Ελλάδα θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή της αποφασιστικότητας», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι «η μεγαλομανία και η αλαζονεία από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, είναι κακός σύμβουλος, κυρίως για τους ίδιους».

Ο υπουργός Ενέργειας, τόνισε ότι είναι πολύ υψηλό το επίπεδο και η ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και πως «εκεί για να κάνουν το καθήκον τους, αλλά ελπίζουμε να μην χρειαστεί αυτό».

Πηγή: skai.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις