Πολιτική

Δημοψήφισμα: Ξέσπασε σε λυγμούς ο Καμμένος

Σε λυγμούς ξέσπασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στη Βουλή, όταν αποκάλυψε πως οι δανειστές ζήτησαν απολύσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις!  

«Αυτές οι 16 σελίδες αν αποφασιστεί από τον ελληνικό λαό να εγκριθούν στις 5 Ιουλίου θα είναι το τέλος της ύπαρξης της Ελλάδας ως έθνους κράτους κι αυτό ερωτάται τότε ο ελληνικός λαό να απαντήσει» διεμήνυσε από το βήμα της Ολομέλειας ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος επέσεισε τον κίνδυνο του πλήρους αφοπλισμού της χώρας και της υποστολής της σημαίας της.
 
 

Υπό πολύ έντονη συναισθηματική φόρτιση, όταν ο κ. Καμμένος έλεγε «μάς ζητούν να εγκαταλείψουμε τις σημαίες, να υποστείλουμε την πατρίδα, να σταματήσουμε να προστατεύουμε την εθνική κυριαρχία» και αναφερόταν στον όρκο των νέων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων, ξέσπασε σε λυγμούς από του βήματος. «Ποιος μπορεί να το αποφασίσει αυτό, ποιος υπουργός, ποιος βουλευτής, ποιος πολίτης;» ρώτησε για να απαντήσει «Κανένας».

Τόνισε πως όταν αναλαμβάνει ένας υπουργός, ένας στρατιωτικός να υπηρετήσει την πατρίδα, εάν την παραδώσει ένα χιλιοστό λιγότερο πρέπει να πέσει από την Ακρόπολη. «Μας ζητούν να καταργήσουμε την Ελλάδα. Κι αυτό μας αφορά όλους, αφορά την προστασία του έθνους, αφορά το “είναι” μας» ανέφερε.
 
«Έχω ευθύνη, είπε, ως υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, να εξηγήσω ότι μείωση κατά 400 εκατ. ευρώ, θα σημάνει τον πλήρη αφοπλισμό της χώρας, ούτε αεροπλάνο, ούτε ένα πλοίο δεν θα μπορεί να αποτρέψει την τουρκική πρόκληση, ούτε τις νατοϊκές υποχρεώσεις της δεν θα εκπληρώσει η χώρα, ζητούν απολύσεις νέων παιδιών με αποτέλεσμα να παραμείνει ένας γερασμένος στόλος».
 
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες «απόλυτο φασισμό, ένα παιχνίδι σκωτσέζικου ντους των θεσμών, που κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες», περιγράφοντας σε δραματικούς τόνους τις αλλεπάλληλες παλινωδίες και υπαναχωρήσεις των Θεσμών μέχρι του βαθμού «να μας γονατίσουν, να μας ταπεινώσουν».
 
Αφού ο κ. Καμμένος διερωτήθηκε: να φτάνει μέχρι του σημείου υποστολής της σημαίας το κόστος του «να παραμείνουμε στην Ευρώπη», είπε πως εμείς επιμένουμε στην Ευρώπη της Δημοκρατίας, στην Ευρώπη της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, για να διαμηνύσει ότι «αυτό το δημοψήφισμα αφορά όλη την Ευρώπη».
 
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στράφηκε προς την πτέρυγα της ΝΔ, ρωτώντας «γιατί σιωπάτε το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή;», συμπλήρωσε πως αυτό έγινε λόγω της επιλογής του να στραφεί προς τη Ρωσία (αγωγός) και επισήμανε: «Δεν καταλαβαίνουμε ποια είναι η νέα τάξη πράξη πραγμάτων;».
 
Λέγοντας αυτό, ο κ. Καμμένος είπε πως πάνω στην κυριαρχία της νέας τάξης πραγμάτων χωρίς καμία αρχή και κανένα πιστεύω, άνθησε ολόκληρη διαπλοκή με δημοσιογράφους – πιστόλια εναντίον όσων «πήγαιναν κόντρα σε αυτή». Μάλιστα, κάλεσε τον εισαγγελέα να «μπει στο ΚΕΕΛΠΝΟ» αφού υπάρχουν εκεί στοιχεία για τέτοιου είδους χρηματισμούς.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Έχω τεράστιο θαυμασμό για την Ελλάδα και θα ήθελα να την επισκεφτώ
Κατά την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων από τον νέο πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, ο Τραμπ ζήτησε από τον Αντώνη Αλεξανδρίδη να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Ντόναλντ Τραμπ 22
Κωνσταντίνος Τασούλας για τις φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Καθοριστική συμβολή στην ιστορική μνήμη»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υπουργείο Πολιτισμού για την εξασφάλιση των ιστορικών ντοκουμέντων από τις εκτελέσεις αγωνιστών την περίοδο της κατοχής
Κωνσταντίνος Τασούλας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 23
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
31