Πολιτική

Χωρίς συνοχή και πάλι η κυβέρνηση! Διαφωνούν Σκουρλέτης και Παπαγεωργίου για το ΔΝΤ

Ανασχηματισμός ήταν και πάει! Αν νομίζατε ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας θα είχε τη συνοχή που δεν είχε το προηγούμενο για να προχωρήσει τη διαπραγμάτευση, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Αυτή τη φορά, εμφανίζεται διχογνωμία (ή διγλωσσία, διαλέγετε και παίρνετε) μεταξύ κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, σχετικά με την διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών και τον ρόλο που πρέπει να παίξει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με δηλώσεις του τονίζει ότι η διαπραγμάτευση μπορεί να συνεχιστεί και χωρίς το ΔΝΤ, την ίδια ώρα που ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ξεκαθαρίζει στο πρακτορείο Bloomberg ότι η ελληνική κυβέρνηση “θέλει το ΔΝΤ εντός προγράμματος”.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα «φαίνεται πως προϋποθέτει την υιοθέτηση τέτοιων θέσεων που θα είναι σε βάρος των συμφερόντων της χώρας, και ιδιαίτερα του κόσμου της εργασίας». Η απορία που μένει από τις αντικρουόμενες δηλώσεις των δύο υπουργών, είναι αν όντως ο Πάνος Σκουρλέτης συνεχίζει να διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική και να βάζει την δική του πλατφόρμα ή αν πρόκειται για μια τακτική “και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελλάδα και Λιβύη ξεκινούν την διαδικασία οριοθέτησης ΑΟΖ – Στο προσκήνιο η διμερής συνεργασία στο μεταναστευτικό
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συζήτησε με τον Λίβυο ομόλογό του για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, των μεταφορών και των κατασκευών
Γιώργος Γεραπετρίτης - Υπουργός Εξωτερικών Λιβύης 2
Νίκος Δένδιας: «Δείτε μια φωτογραφία του Πίρι Ρέις και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ»
«Η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στον κύκλο των αιφνιδιαστικών ασκήσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο, δεν έχουν σχέση με το Πίρι Ρέις, που δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ» σημείωσε
Ο Νίκος Δένδιας
7
Ανδρέας Λοβέρδος για την ένταξή του στη ΝΔ: Επιλογή μου να στηρίξω τη σταθερότητα – Οι πολίτες δεν βλέπουν τον Νίκο Ανδρουλάκη ως εναλλακτική
«Δεν φοβάμαι τίποτα. Ο πολιτικός είναι για να σκέφτεται και να δρα, όχι να φοβάται. Με τον κ. Μητσοτάκη, είχαμε συμφωνήσει πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν είτε λίγο πριν, είτε λίγο μετά τη ΔΕΘ», επεσήμανε.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος
104
Τέσσερις μήνες αναμονής στον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα: Οι σύμμαχοι και οι αντίπαλοι
Ο πρώτος που το έκανε ήταν ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είπε ότι δεν θα πρέπει να γίνει άλλη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντας με τον τρόπο του στον Αλέξη Τσίπρα μία νέα εσωκομματική κρίση
Ο Αλέξης Τσίπρας 2