Πολιτική

Χουλιαράκης – Γκάλμπρεϊθ στην ίδια αποστολή στις Βρυξέλλες

"Ποιός είναι ο κύριος Γκάλμπρεϊθ;" είπε, οργισμένος στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, διαψεύδοντας τα όσα ακούγονταν πως γνώριζε τον συνεργάτη του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος έγινε πρόσωπο των ημερών εξαιτίας των όσων υποστήριξε για το περιβόητο Σχέδιο Χ.

Ο κ. Χουλιαράκης αρνήθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως γνώριζε ή είχε συναντήσει τον Αμερικανό οικονομολόγο και μέλος της «μυστικής» ομάδας Βαρουφάκη που κατέστρωσε το Σχέδιο Χ. «Δεν βρέθηκα ποτέ ούτε σε μια σύσκεψη με τον κ. Γκάλμπρεϊθ παρόντα», είπε στη Βουλή.

Ωστόσο, ένα έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα Πέμπτη (07.07.2016) ο Ελεύθερος Τύπος δείχνει πως οι Χουλιαράκης και Γκάλμπρεϊθ είχαν βρεθεί στις Βρυξέλλες τον Φεβρουάριο του 2015, ως μέλη της αποστολής που συνόδευε τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα και το οποίο έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, δείχνει πως Χουλιαράκης και Γκάλμπρεϊθ ήταν μαζί στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για απόφαση με την οποία εγκρίνονται τα έξοδα μετακίνησης της ομάδας του υπουργείου για το συγκεκριμένο ταξίδι, από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2015, για το έκτακτο Eurogroup αλλά και για να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής αλλά και για συμμετάσχουν στο Eurogroup και το Ecofin που έγιναν στις 16 και 17 Φεβρουαρίου.

Η ομάδα που συνόδευσε τότε τον Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες αποτελούνταν από τους: Γιώργο Χουλιαράκη, που τότε ήταν επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Δημήτρη Γιαννόπουλο, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, Έλενα Παναρίτη, Ιωάννης Μάργαρης, Δημήτρης Λιάκος και ο Κορεάτης Κιν Γκλεν.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος, μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Δημήτρη Λιάκο είχαν μεταβεί στις Βρυξέλλες με κρατικό αεροσκάφος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γιώργος Χουλιαράκης έμεινε στις Βρυξέλλες στις ίδιες μέρες (11-17 Φεβρουαρίου) με τον Γκάλμπρεϊθ, αντίθετα από άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής, όπως ο Γκλεν Κιμ, που έφυγαν νωρίτερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Περιοδείες Μητσοτάκη με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις: Τα θετικά μηνύματα από το Ζάππειο και το «αγκάθι» με τους αγρότες
Η ΝΔ καταγράφεται να έχει δημοσκοπικές απώλειες σε τέσσερις από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας, με τον χάρτη να «πρασινίζει» σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: Να αποσύρει τη δήλωση «βεντέτα σημαίνει έγκλημα τιμής»
«Μπροστά στην πρωτοφανή οκταήμερη σιωπή του φιλελεύθερου Πρωθυπουργού για τα αιματηρά γεγονότα στα Βορίζια, ο κ. Μαρινάκης κατέφυγε στα ψέματα και τους γκεμπελισμούς», απαντά το ΠΑΣΟΚ
Παύλος Μαρινάκης
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Η συνεργασία της Νέας Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα Τσίπρα δεν μπορεί να ανατρέψει την ηγεμονία της Δεξιάς
«Μπορεί ένα τέτοιο κοινό ψηφοδέλτιο να διαμορφώσει τους όρους για τη δημιουργία μίας νέας πλειοψηφίας; Μακάρι να ήταν εύκολο, ωραία θα ήταν»
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάρτηση στο TikTok για τις φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ για τους νέους – «Για να δούμε τι απάντησαν»
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τα μέτρα εγκρίθηκαν ήδη από τη Βουλή στις 7 Νοεμβρίου και στάθηκε ιδιαίτερα στον μηδενισμό φόρου για νέους εργαζόμενους
Κυριάκος Μητσοτάκης
11