Πολιτική

Χρηστίδης: “Αμήχανη” η εικόνα από τη συνάντηση Μητσοτάκη με Τραμπ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, χαρακτήρισε αμήχανη τη χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τράμπ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open Beyond ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι «ήταν μία εικόνα η οποία προφανώς προβληματίζει όλους όσους την παρακολούθησαν, διότι είναι προφανές ότι βλέπουμε, ξέρουμε τι δώσαμε. Το σημαντικό είναι να δούμε τι έχουμε κερδίσει ως Ελλάδα. Και θα περιμένουμε γιατί και οι σημερινές συναντήσεις είναι πολύ σημαντικές».

Ο κ. Χρηστίδης τόνισε πως «δεν μπορεί να βγει σήμερα κανείς και να πει ότι έχουμε είτε θρίαμβο είτε φιάσκο» και πως «πρέπει να δούμε πώς κάνουμε εθνική στρατηγική. Και κατά τη δικιά μας άποψη, αν είχε γίνει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, και ο κ. Μητσοτάκης θα ήταν πιο ισχυρός και η θέση της χώρας θα ήταν πιο αποφασιστική».

Αναφορικά με τη συζήτηση για την αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων της χώρας, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, είπε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να λαμβάνουμε αποφάσεις με συνεννόηση. «Εκεί πρέπει να υπάρχει στρατηγική, χωρίς να θεωρεί κανένας ότι μπορεί να κάνει επικοινωνιακή πολιτική διαρκώς πάνω σε τόσο σημαντικά ζητήματα.

Η Τουρκία έχει τη στρατηγική της. Αλλάζει η στρατηγική αυτή μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη; Αυτό απομένει να φανεί. Το ζήτημα είναι ότι αν δεν αλλάξει, πρέπει όντως να δούμε κι εμείς ποια είναι η στρατηγική την οποία πρέπει να ακολουθήσουμε», επεσήμανε ο κ. Χρηστίδης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331