Συμβαίνει τώρα:
Πολιτική

Χρηστίδης: “Αμήχανη” η εικόνα από τη συνάντηση Μητσοτάκη με Τραμπ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, χαρακτήρισε αμήχανη τη χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τράμπ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open Beyond ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι «ήταν μία εικόνα η οποία προφανώς προβληματίζει όλους όσους την παρακολούθησαν, διότι είναι προφανές ότι βλέπουμε, ξέρουμε τι δώσαμε. Το σημαντικό είναι να δούμε τι έχουμε κερδίσει ως Ελλάδα. Και θα περιμένουμε γιατί και οι σημερινές συναντήσεις είναι πολύ σημαντικές».

Ο κ. Χρηστίδης τόνισε πως «δεν μπορεί να βγει σήμερα κανείς και να πει ότι έχουμε είτε θρίαμβο είτε φιάσκο» και πως «πρέπει να δούμε πώς κάνουμε εθνική στρατηγική. Και κατά τη δικιά μας άποψη, αν είχε γίνει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, και ο κ. Μητσοτάκης θα ήταν πιο ισχυρός και η θέση της χώρας θα ήταν πιο αποφασιστική».

Αναφορικά με τη συζήτηση για την αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων της χώρας, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, είπε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να λαμβάνουμε αποφάσεις με συνεννόηση. «Εκεί πρέπει να υπάρχει στρατηγική, χωρίς να θεωρεί κανένας ότι μπορεί να κάνει επικοινωνιακή πολιτική διαρκώς πάνω σε τόσο σημαντικά ζητήματα.

Η Τουρκία έχει τη στρατηγική της. Αλλάζει η στρατηγική αυτή μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη; Αυτό απομένει να φανεί. Το ζήτημα είναι ότι αν δεν αλλάξει, πρέπει όντως να δούμε κι εμείς ποια είναι η στρατηγική την οποία πρέπει να ακολουθήσουμε», επεσήμανε ο κ. Χρηστίδης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προβλήματα με το καλημέρα στη Βουλή στη συζήτηση για την Προανακριτική - Το χρονόμετρο, οι ενστάσεις και οι εντάσεις
Ένταση από τα... αποδυτήρια με την υποβολή ενστάσεων επί της διαδικασίας για τη σύσταση Προανακριτικής με καταγγελίες και προαναγγελίες αποχωρήσεων
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής - Οι 14 κάλπες και η μυστική ψηφοφορία
Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει με ενστάσεις επί της διαδικασίας με αιχμή τον τρόπο, που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Διάσκεψη των Προέδρων, να διεξαχθεί η ψηφοφορία ανά πρόταση
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής 1
«Καζάνι που βράζει» η Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής: Σήμερα η ψηφοφορία για παραπομπή Καραμανλή – Τι θα πει ο Μητσοτάκης
Η ψηφοφορία για τους βουλευτές της ΝΔ έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο η «γαλάζια» πρόταση να μη λάβει τις 154 θετικές ψήφους
Βουλή 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μειώσαμε την ανεργία στο 8% και δημιουργήσαμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία έξι χρόνια
Ο Πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό και την αγορά εργασίας»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας στο κέντρο «Ελληνικός Κόσμος»
6