Πολιτική

Χριστοδουλοπούλου: Να μην κλείσει η αξιολόγηση αν είναι να φέρει και άλλα δεινά!

Μπορεί σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Αλέξης Τσίπρας να φέρεται να δηλώνει ότι κανείς δεν είναι πιο αριστερός από εκείνον όσον αφορά στις αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τις υποχωρήσεις στην διαπραγμάτευση, όμως πολλά εκ των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζουν την θέση τους από έναν ενδεχόμενο συμβιβασμό.

Σήμερα, ήταν η σειρά της Τασίας Χριστοδουλοπούλου η οποία δήλωσε ότι δεν πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση που θα φέρνει τόσα δεινά στην κοινωνία.

Μιλώντας στον Real fm 97.8 η κυρία Χριστοδουλοπούλου επεσήμανε: «Όπως την ακούμε τη συμφωνία με όλα αυτά τα αρνητικά, νομίζω ότι και το έχω πει με κάθε τρόπο ότι μία συμφωνία που θα φέρει τόσα δεινά σε συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες δεν πρέπει να την κλείσει αυτή η κυβέρνηση. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι τη δούμε τη συμφωνία ως ένα σύνολο. Οι εναλλακτικές είναι περιορισμένες. Υπάρχει ένας αρνητικός πολιτικός και κοινωνικός συσχετισμός».

Ερωτηθείσα ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σε περίπτωση που η θέση του συνόλου είναι να μην κλείσει η αξιολόγηση, η αντιπρόεδρος της Βουλής είπε: «Το επόμενο βήμα έχει πάντα να κάνει με τον χρόνο, έχουμε να πληρώσουμε κάποιες υποχρεώσεις. Οι δανειστές δεν ενδιαφέρονται πώς θα αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία, τα μέτρα που προτείνουν ξέρουμε όλοι ότι είναι υφεσιακά, ενδιαφέρονται πως θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους. Άρα καίγονται για αυτό. Μπορεί να έρθει ένα σκηνικό 2015 από μόνο του, εάν ο χρόνος περνάει».

Είπε ακόμα: «Δεν θα στερήσουμε συντάξεις και μισθούς για να πληρώσουμε τους δανειστές. Είμαστε σε ένα αδιέξοδο. Δεν είναι η απάντηση να υπογράψουμε στο αδιέξοδο. Να αναζητήσουμε υπερβάσεις. Η υπέρβαση διαμορφώνεται με βάση τον συσχετισμό, δεν μπορώ να σας πω εγώ αυτήν τη στιγμή πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα στους επόμενους δύο μήνες».

Και στο ερώτημα αν οι υπερβάσεις μπορεί να είναι εκλογές ή δημοψήφισμα το καλοκαίρι η κ. Χριστοδουλοπούλου είπε: «Αυτό δεν μπορώ να το αποκλείσω ούτε να το προτείνω. Αυτή τη στιγμή είναι εκτός της ημερήσιας διάταξης και της ατζέντας. Εμείς έχουμε επικεντρώσει τις δυνάμεις μας αυτήν τη στιγμή στο να κλείσει η συμφωνία με τους καλύτερους όρους για την κοινωνία, όλα τα άλλα δεν μας απασχολούν αυτήν τη στιγμή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αυστηρό μήνυμα του Νικήτα Κακλαμάνη για το επεισόδιο Βελόπουλου - Καιρίδη: Οφείλουμε να αντιστεκόμαστε στην «κακία» ή στην «κακιά» στιγμή του εαυτού μας
«Το βήμα του ομιλητή  στην αίθουσα είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να απέχει πολύ  υψηλότερα από εκεί που πατάμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή...
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Χάρης Δούκας: «Διάλογο και με το κόμμα Τσίπρα» – Αιχμές για την επιλογή των προσυνεδριακών ομάδων
Επισήμανε πως έμαθε τη συμμετοχή του στην Πολιτική Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου από τα μέσα ενημέρωσης και πως ο ίδιος είχε προτείνει 4-5 ανθρώπους για τις επιτροπές, εισηγήσεις που δεν έγιναν δεκτές
Ο δήμαρχος της Αθήνας Χάρης Δούκας 1
Η «μπηχτή» του Άδωνι Γεωργιάδη στον Τσίπρα για το βιβλίο του «Ιθάκη» - «Αλέξη φίλε μου, προλαβαίνεις να αλλάξεις τον τίτλο»
«Η επιλογή του να ονοματίσει το βιβλίο του ως "Ιθάκη" ανακαλεί υποχρεωτικά στη μνήμη μας τις διακοπές αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι, πάνω σε πολυτελές σκάφος»
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στο βήμα της Βουλής 6
Δημήτρης Καιρίδης για Κυριάκο Βελόπουλο: Δεν είναι Ελληνική Λύση, είναι γερμανική – Ο πατριωτισμός είναι στις πράξεις και όχι στα κούφια λόγια
«Δεν μπορεί να είσαι πατριώτης, να λέγεσαι Ελληνική Λύση και να είσαι γερμανική λύση στο πρόβλημα των τραπεζών, της ρευστότητας, της οικονομίας»
Ο Δημήτρης Καιρίδης
22
Η Κομισιόν υιοθετεί τις προτάσεις της Ελλάδας για την ευρωπαϊκή αντιαεροπορική ασπίδα μέχρι το 2030
Το έγγραφο θα αποτελέσει εφαλτήριο για τον προσδιορισμό στρατηγικών επενδύσεων με στόχο για την ανάπτυξη των συλλογικών αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ευρωπαϊκή Ένωση 1
Ο Ανδρουλάκης ρίχνει το βάρος στο Κέντρο και θέλει να βάλει φρένο στην εσωστρέφεια
Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν η πρώτη επιλογή των κεντρώων ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές εκτιμούν στην Χαριλάου Τρικούπη ότι αποτελεί σταθερό παράγοντα για τη δημιουργία γραμμών άμυνας απέναντι σε Μητσοτάκη και Τσίπρα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης 4