Πολιτική

Χρυσοχοΐδης για αστυνομικό Βουλής: Θα αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν, σε όλα τα επίπεδα

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στο θέμα μετά από παρέμβαση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου

Την διαβεβαίωση ότι θα αποδοθούν ευθύνες σε διοικητικό και ποινικό επίπεδο για τον αστυνομικό της Βουλής που κατηγορείται για βιασμό των παιδιών του και ενδοοικογενειακή βία εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης από το βήμα της Βουλής μιλώντας για την σοκαριστική υπόθεση με τον αστυνομικό, αυτή την ώρα διεξάγεται ανάκριση και μάλιστα «γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά» και κάλεσε όλους να είναι σίγουροι ότι θα αποκαλυφθούν και οι ευθύνες όλων σε όλα τα επίπεδα – διοικητικό ποινικό και σε ό,τι μπορεί να προκύψει.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε στο θέμα μετά από παρέμβαση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία επανέλαβε τις κατηγορίες της για συγκάλυψη της υπόθεσης, και μάλιστα απευθύνθηκε και στον ίδιο τον υπουργό, κατηγορώντας τον πως «τον καλύψατε» και θέτοντας ερωτήματα όπως «γιατί τον κρατήσατε στη Βουλή;», «γιατί τον τοποθετήσατε εδώ και γιατί τον κρατήσατε εδώ;» και «ποιος και πότε τον τοποθέτησε στη Βουλή;».

Αντιπαράθεση με Κωνσταντοπούλου

Απαντώντας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε αυστηρό τόνο, είπε προς την κυρία Κωνσταντοπούλου: «Δεν σας επιτρέπω να μου μιλάτε σε δεύτερο πρόσωπο. Αυτά που λέτε για ‘συγκάλυψη’ όχι σε μένα. Εγώ δεν καλύπτω κανέναν. Τελεία! Γιατί να τον συγκαλύψουμε;». Επιπλέον είπε, ότι όλα αυτά που ανέφερε η κα Κωνσταντοπούλου, είναι ζητήματα για τα οποία διεξάγεται αυτή τη στιγμή ανάκριση. «Υπάρχουν παιδιά. Κι ας αφήσουμε την ανάκριση να προχωρήσει», προσέθεσε. Επιπλέον υπενθύμισε ότι ο ίδιος το 2019 δεν ήταν καν βουλευτής και δεν μπορεί να μιλήσει εξ ονόματος κανενός, οπότε και προέτρεψε την κ. Κωνσταντοπούλου, «αφού ενδιαφέρεστε τόσο πολύ να δείτε ποιος τον έφερε στη Βουλή, να ψάξετε να το βρείτε και να το ερευνήσετε».

Προηγουμένως και σχετικά με το αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την πορεία που διέγραψε στην καριέρα του ο αστυνομικός της Βουλής, ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι θα δοθεί από εκεί μια καθαρή και υπηρεσιακή απάντηση, όπως πρέπει.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ να επισπεύσει την διαδικασία και να δώσει άμεσα την απάντηση. Απευθυνόμενος ωστόσο προς την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, της είπε ότι, ναι μεν θα πάρει την απάντηση από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, αλλά να ερευνήσει και η ίδια «ποιοι ή ποιος τον πήγε στη Βουλή, πότε και γιατί» για να πάρει και μια απάντηση απ’ αυτούς. 

«Κάθε ημέρα έχουμε 60 έως 70 συλλήψεις κατηγορουμένων για ενδοοικογενειακή βία»

Παράλληλα από βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε και για την ενδοοικογενειακή βία τονίζοντας ότι «κάθε βράδυ υπάρχουν 100 περιστατικά και κάθε ημέρα 60 έως 70 συλλήψεις κατηγορουμένων για ενδοοικογενειακή βία. Μέσα στο 2024 τα αρμόδια γραφεία διαχειρίστηκαν 20.113 περιστατικά. Έχουμε μια αύξηση 87% που σημαίνει ότι τα θύματα ενθαρρύνθηκαν, άνοιξαν τα στόματα, εμπιστεύτηκαν τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ» σημειώνοντας πως εφέτος συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη 12.420 κατηγορούμενοι έναντι 5.995 πέρυσι, δηλαδή, διπλάσιος αριθμός κατηγορουμένων φέτος (107%).

Για την βία των ανηλίκων, ανέφερε ότι «σοκάρει και αναστατώνει πρωτίστως τους γονείς», η διαχείρισή της είναι σύνθετη καθώς έχει να κάνει με παιδιά σε ό,τι αφορά στο ποινικό κομμάτι. Προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στην κατοχή όπλων, «κυρίως στην κατοχή πολλών ειδών μαχαιριών που απαγορεύεται να φέρουν ανήλικοι, όπως και η κατοχή μαχαιριών σε μαζικές εκδηλώσεις, όπως τα γήπεδα, συναυλίες κ.α.». Ο υπουργός ανέφερε πως οι συλλήψεις για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων ανήλθαν σε 2.443, έναντι 1.495 το 2023.

«Μέσα στο 2024 εξαρθρώθηκαν 448 εγκληματικές οργανώσεις»

Για το οργανωμένο έγκλημα, είπε ο υπουργός ότι μέσα στο 2024 εξαρθρώθηκαν 448 εγκληματικές οργανώσεις «που είναι οι περισσότερες την τελευταία δεκαετία». Mε αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στην Γλυφάδα και τα ξεκαθαρίσματα της τουρκικής μαφίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι  «μπαίνουν σε διαδικασία αλληλοεξόντωσης και αυτό είναι πολύ σοβαρό. Η αστυνομία θα τους εξολοθρεύσει. Συνελήφθησαν 8 και 50 πιστόλια. Θα τελειώσουμε με αυτό, είναι η υπόσχεση δική μου προς εσάς» δεσμεύτηκε προς το Σώμα.

Αναφορικά με τα έγκλημα  διαφθοράς ανέφερε πως  η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, εξιχνίασε δεκάδες εγκλήματα από εγκληματικές οργανώσεις που αποτελούνταν και από δημοσίους υπαλλήλους και ιδιώτες, συλλαμβάνοντας 187 άτομα, εκ των οποίων οι 87 ήταν δημόσιοι υπάλληλοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου με αφορμή τον Πολάκη για παντελόνια, φούστες και στρινγκ στη Βουλή
«Είπατε κυρία Κωνσταντοπούλου ότι αναφέρθηκα σε φουστίτσα, στρινγκ. Να βρείτε από τα πρακτικά πού το ανέφερα. Αλλιώς να ζητήσετε συγγνώμη», απάντησε ο Υπουργός Υγείας στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Παύλος Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: «Δεν μασάω παλικάρια της φακής – Θα τα πούμε στο Εφετείο»
Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή μετά από μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή
Ο Παύλος Πολάκης 11
Κώστας Καραμανλής: Είμαι στη διάθεση των αρχών για να λάμψει η αλήθεια – Η δήλωση του πρώην υπουργού
«Ο εφέτης ανακριτής Λάρισας, χωρίς να κάνει κάποια αξιολόγηση ή να διατυπώνει οποιαδήποτε κατηγορία, ζητά από τη Βουλή να εκτιμήσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες των διατελεσάντων υπουργών»
Κώστας Καραμανλής: Είμαι στη διάθεση των αρχών για να λάμψει η αλήθεια – Η δήλωση του πρώην υπουργού 16
Η Ελλάδα αναλαμβάνει από την Πρωτομαγιά την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – Οι 6 προτεραιότητες
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, η Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της μηνιαίας προεδρίας της, θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει το ισχυρό διπλωματικό της αποτύπωμα
Οι σημαίες της Ελλάδας και του ΟΗΕ