Πολιτική

Χρυσοχοϊδης: Μην πιστεύετε οτι τα ξεπουλάμε όλα

"Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας και όχι να τα πουλήσουμε όλα, γρήγορα και σε χαμηλή τιμή" δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Figaro.

Η Ελλάδα δεν προτίθεται να ξαπουλήσει τις επιχειρήσεις της τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που θα επισκεφθεί τις ερχόμενες ημέρες τη Γαλλία, σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της “Figaro”.

“Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας και όχι να τα πουλήσουμε όλα, γρήγορα και σε χαμηλή τιμή. Μην πιστεύετε ότι τα ξεπουλάμε όλα”, είπε.

“Οι επενδυτές πρέπει να αντιληφθούν ότι πρέπει να φέρουν μια προστιθέμενη αξία στη χώρα αγοράζοντας εταιρίες (…). Θα πρέπει να υπάρχουν δεσμεύσεις σε όρους εργασίας και επενδύσεων”,υπογράμμισε .

Όπως αναφέρει εκτός από την Ευρώπη , ήδη “έχουμε καλές προτάσεις εκ μέρους μη ευρωπαϊκών ομίλων, από την Ασία για παράδειγμα, τις οποίες λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη”.

Ο έλληνας υπουργός αναμένεται να συναντηθεί την Τρίτη με τον Φρανσουά Μπαροάν, τον γάλλο υπουργό Οικονομίας, αλλά επίσης και με “επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. Βλέπω μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά τους κυρίως μετά την εκκίνηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων”, αναφέρει ο κ. Χρυσοχοίδης .

Επίσης δήλωσε ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για τις ιδιωτικοποιήσεις από τώρα έως το τέλος του έτους αλλά πως η χώρα θέλει χρόνο για να τα αλλάξει όλα.

Διαβάστε επίσης

Μας πάνε στην ”παράταση” Μέρκελ Σαρκοζί και μετά πέναλτυ – ”κούρεμα” εως και 60% του ελληνικού χρέους

Τελεσίγραφο Ολι Ρεν στους ‘Ελληνες πολιτικούς

Τρόικα σε Βενιζέλο: Βρες άλλα 6 δισ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ με την τακτική της κυβέρνησης για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Ζητά παρεμβάσεις μέσω της ειρήνης
Την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, μετά το χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης,...
Νίκος Ανδρουλάκης
ΚΥΣΕΑ: Μέτρα για τα ελληνικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – «Οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε επαγρύπνηση»
H Κυβέρνηση εκφράζει έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις και παράλληλα επαναλαμβάνει την πάγια θέση της Ελλάδας ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
Η άφιξη του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου για το ΚΥΣΕΑ 9