Πολιτική

Ύμνοι Κατάινεν στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το καπέλο στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβγαλε πριν λίγο στην Βουλή των Ελλήνων ο αντιπρόεδρος της ΕΕ, αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, Γιούρι Κατάινεν, σχετικά με την μεγάλη απορροφητικότητα από το Ταμείο Γιούνκερ.

Ο κ. Κατάινεν ενημερώνοντας τους Έλληνες βουλευτές κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, υποκλίθηκε στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν σπεύσει να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες χρηματοδότησης του Ταμείου Γιούνκερ.

Χαρακτηριστικά είπε ότι« είναι πολύ θετικό πως η Ελλάδα είναι πρώτη στον κατάλογο της απορροφητικότητας . Εάν φορούσα καπέλο θα το έβγαζα στις ελληνικές επιχειρήσεις, που έχουν προσχωρήσει τόσο πολύ . Το ταμείο Γιούνκερ είναι ένα καλό εργαλείο για να καλυφθεί το κενό της χρηματοδότησης και δανειοδότησης επιχειρήσεων».

Ο Επίτροπος Κατάινεν είπε ότι από αυτή την χρηματοδότηση ήδη 22.000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν επωφεληθεί και εάν τις αθροίσουμε με τις ενισχύσεις για επενδύσεις έχουμε 11 δισ. ευρώ επιπλέον επενδύσεις για την Ελλάδα.

Παράλληλα ο κ. Κατάινεν είχε καλά λόγια να πει και για την ευρωβουλευτή της ΝΔ ,Μαρία Σπυράκη, λέγοντας ότι έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες και έχει οργανώσει πολλές εκδηλώσεις ενημέρωσης για το πώς θα λάβει κανείς χρηματοδότηση από το Ταμείο Γιούνκερ, γιατί όπως είπε είναι πολύ σημαντικό να έχουν οι επιχειρήσεις σωστή πληροφόρηση.

Ο Επίτροπος βέβαια ζήτησε να γίνουν ακόμα μεγαλύτερα βήματα σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας καθώς όπως είπε «το 25% των πολιτών σας έχει πτυχίο και αυτό το δυναμικό δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως. Ταξιδεύοντας στον κόσμο βλέπω νέους ανθρώπους που έχουν καινοτόμες επιχειρήσεις» .

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 6
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης