Πολιτική

Υπ. Προστασίας του Πολίτη για ΝΔ: Όταν δεν υπάρχουν γεγονότα, προσπαθεί να τα δημιουργήσει

«Προφανώς στη Νέα Δημοκρατία δεν ξέρουν ούτε να διαβάζουν εκθέσεις. Η ΝΔ προσπαθεί, όταν δεν υπάρχουν γεγονότα, να τα δημιουργήσει. Και όταν διαβάζει εκθέσεις διαστρεβλώνει τα συμπεράσματα, κρατάει ό,τι νομίζει ό,τι τη συμφέρει όπως ακριβώς έκανε και με την έκθεση της Κομισιόν, επιμένοντας να επενδύει στην καταστροφή και στο φόβο».

Αυτά τονίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στην ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη της Ν.Δ, Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο οποίος σημείωσε ότι «τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας που διεξήγαγε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση “World Justice Project”, η οποία κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση στον τομέα της “Τάξης και της Ασφάλειας” μεταξύ 24 κρατών-μελών της ΕΕ, απλώς επιβεβαιώνει την αλήθεια που όλοι γνωρίζαμε: στα τέσσερα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία, η ασφάλεια των πολιτών εξοβελίστηκε πλήρως από την κυβερνητική ατζέντα».

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσθέτει στην απάντησή του, ότι «η αντίδραση του αρμόδιου τομεάρχη δείχνει πως δεν κατάλαβαν στη ΝΔ ότι η έκθεση “World Justice Project Rule of Law Index 2019”, που έγινε από μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, δεν αναφέρεται στην ασφάλεια, αλλά στη λειτουργία του κράτους δικαίου. Στην έκθεση εξετάζονται οχτώ διαφορετικοί παράγοντες, μεταξύ αυτών και η ασφάλεια. Η έρευνα στην Ελλάδα ήταν διαδικτυακή, περιορισμένη σε τρεις πόλεις, σε δείγμα 1.015 πολιτών και σε στοιχεία που συνέλεξαν από δικηγορικά γραφεία, ΜΚΟ κ.ά».

Και η ανακοίνωση του υπουργείου καταλήγει τονίζοντας ότι «παρ΄όλο που κάθε φορά η ΝΔ διαψεύδεται, συνεχίζει αμετανόητη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή εμφάνιση της Κίμπερλι Γκιλφόιλ σε φιλανθρωπικό γκαλά στο Λονδίνο – Φωτογραφίες της νέας πρέσβειρας των ΗΠΑ λίγο πριν έρθει στην Αθήνα
Στην εκδήλωση έλαβαν, επίσης, μέρος οι πρεσβευτές των ΗΠΑ στην Ουκρανία και την Κύπρο, η Τατιάνα Μπλάτνικ, αλλά και ο δημοφιλής τραγουδιστής, Κωνσταντίνος Αργυρός
H νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ 3
«Παραπάνω από επίκαιρες οι δηλώσεις Καραμανλή για τις επιθέσεις στον θεσμό της Δικαιοσύνης» λένε στην κυβέρνηση
Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε επίσης ότι «αν αποβεί άκαρπη η αποκατάσταση του σεβασμού και της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς οδεύουμε προς μείζονα θεσμική κρίση»
Μέγαρο Μαξίμου 5