Πολιτική

Υποκριτική η κριτική για τον διορισμό μουφτήδων λέει η Αθήνα στην Άγκυρα

Για υποκρισία κατηγορεί την Τουρκία η χώρα μας όσον αφορά στο θέμα των μουφτήδων

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, «με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην τουρκική εφημερίδα της κυβερνήσεως πριν από μερικές ημέρες (7 Ιουνίου 2022) διορίσθηκαν 3 Μουφτήδες, μετατέθηκαν άλλοι 7 και παύθηκε από τα καθήκοντα του ένας».

Οι ίδιες πηγές, συνεχίζουν λέγοντας: «Το ενδιαφέρον μας συγκρατεί το γεγονός ότι στην Τουρκία, οι Μουφτήδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet), η οποία είναι κρατική υπηρεσία. Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα ασκήσει κριτική στην χώρα μας περί δήθεν παραβίασης των θρησκευτικών δικαιωμάτων της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη, ζητώντας την εκλογή των Μουφτήδων και όχι τον διορισμό τους, όπως ισχύει μέχρι σήμερα».

Και καταλήγουν: «Αυτό που αποσιωπάται επιμελώς από την τουρκική πλευρά είναι ότι η ίδια πρακτική (διορισμός Μουφτήδων) ακολουθείται στην Τουρκία, κάτι που αν μη τι άλλο υποδηλώνει τον υποκριτικό χαρακτήρα της κριτικής εναντίον της χώρας μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331