Πολιτική

Υποψήφιοι πρόεδροι Νέας Δημοκρατίας: Συμφώνησαν για… φρένο σε εντάσεις και διχόνοια

Μήνυμα ενότητας έστειλαν οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μετά τη συνάντησή τους σήμερα το απόγευμα στη Βουλή. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας θα διεκδικήσουν την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας στις 22 Νοεμβρίου.

“Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, συναντηθήκαμε και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της Παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του Καταστατικού. Αντίπαλος μας είναι μόνο ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου”, ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις υποψήφοι συμφώνησαν στη διατήρηση ενός ενωτικού κλίματος μακριά απο “μαχαιρώματα”, κατά τη συνάντηση που είχαν στο γραφείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στη Βουλή. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκαν να μπει φρένο σε κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να καλλιεργήσει κλίμα έντασης και να πυροδοτήσει τη διχόνοια στο εσωτερικό της παράταξης, ενώ κατέληξαν πως πρέπει να τηρηθεί πιστά η εκλογική διαδικασία, η οποία έχει οριστεί από την κεντρική εφορευτική επιτροπή, καθώς και τα κομματικά όργανα, σύμφωνα με το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας.

Οι τέσσερις υποψήφιοι “γαλάζιοι” αρχηγοί φάνηκε πως τηρούν κοινή γραμμή και στο ζήτημα της ημερομηνίας της εκλογής νέου προέδρου, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα στα επιτελεία τους δεν υπάρχει σκέψη για αναβολή ή έκτακτο συνέδριο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Συναντηθηκαμε σε εξαιρετικά καλό κλίμα και είναι παρελθόν η χθεσινή ημέρα. Συμφωνήσαμε στη συνέχιση της διαδικασίας και στέλνουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας…”.

 

Νωρίτερα, με δήλωση κατά την άφιξή του στη Βουλή, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προανήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε ασθενή που παίρνει φάρμακα στο σπίτι του: «Μικρότερες οι ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ»
Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο σπίτι του ασθενή μίλησε και για τις μεταμοσχεύσεις αλλά και το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων στο Ωνάσειο όπου θα γίνουν τα εγκαίνια το επόμενο διάστημα
Κυριάκος Μητσοτάκης 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αντιμετωπίζουμε την τεχνητή νοημοσύνη ως μια μετασχηματιστική τεχνολογία» – Η συζήτηση στο Athens Innovation Summit
Οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης με προτεραιότητα τους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της πολιτικής προστασίας στην Ελλάδα, τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μετρό Συντάγματος μία ημέρα πριν τα «εγκαίνια» της 24ωρης λειτουργίας του
Συνομίλησε με εργαζόμενους στο κέντρο ελέγχου του μετρό και ευχαρίστησε το προσωπικό όλων των μέσων μεταφοράς για τη στήριξή του στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 10
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατέθεσε μήνυση κατά του 42χρονου μαστροπού – «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι φίλος μου» έλεγε στα θύματά του
Η μήνυση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έχει κατατεθεί εδώ και τρεις μήνες όταν μια γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του μαστροπού και πήγε στην αστυνομία
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 3