Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Ο Αντώνης Σαμαράς ζητεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση»

Να πάψουν να έχουν την ιδιότητα των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, οι «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» ζητεί με αίτημά του στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς

Ο Αντώνης Σαμαράς, ζητεί τον αποχαρακτηρισμό των προστατευόμενων μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και την ανάσυρση της εναντίον τους έγκλησης για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Επίσης υπέβαλε συμπληρωματικό υπόμνημα μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή περί είσπραξης χρηματικής αμοιβής από τον δικηγόρο τους, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ανωτέρω μάρτυρες εισέπραξαν μεγάλο χρηματικό ποσό για την κατάθεσή τους.

Η αίτηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά υποβλήθηκε στις 27.06.2024 σύμφωνα με το άρθρο 79 ν. 5090/2024 και το άρθρο 218 παρ. 7 ΚΠΔ και εκκρεμεί στην αρμόδια εισαγγελική λειτουργό.
Επιπλέον, σε συνέχεια της ανωτέρω αίτησης υποβλήθηκε συμπληρωματικό υπόμνημα, μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή περί είσπραξης χρηματικής αμοιβής από τον δικηγόρο τους, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ανωτέρω μάρτυρες εισέπραξαν μεγάλο χρηματικό ποσό για την κατάθεσή τους. Καθίσταται έτσι προφανές ότι ο χαρακτηρισμός τους ως «προστατευομένων» ήταν εκτός νόμου εξ υπαρχής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε τεντωμένο σχοινί η σχέση αγροτών – κυβέρνησης: Οι νέες πληρωμές, οι βουλευτές επαρχίας και το τελεσίγραφο για ανοιχτούς δρόμους
«Οι ευρωπαϊκοί πόροι είναι περισσότεροι ακόμα κι από πέρυσι. Κατανέμονται, όμως, σε δύο δόσεις και στη δεύτερη δόση θα γίνει το "ταμείο", η εξόφληση»
Μπλόκο αγροτών
Τα «μαζεύει» ο Πέτρος Παππάς μετά την αποθέωση στον Άδωνι Γεωργιάδη – «Μήνυμα» στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από τη Χαριλάου Τρικούπη
Αρχικά, ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη ως τον «πιο εργατικό υπουργό», στο πλαίσιο της συζήτησης που διοργάνωσε το Debate House για την κατάσταση στο ΕΣΥ
Πέτρος Παππάς
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν είδα ποτέ την πολιτική ως δεδομένη καριέρα» – Πώς περιγράφει ο ίδιος την πορεία του
Ο Πρωθυπουργός στάθηκε στην ανάγκη ανανέωσης της δημόσιας ζωής με ανθρώπους που διαθέτουν εμπειρία και από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και αίσθηση δημόσιας προσφοράς
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν είδα ποτέ την πολιτική ως δεδομένη καριέρα» – Πώς περιγράφει ο ίδιος την πορεία του 67