Πολιτική

Υπουργείο Οικονομικών: Τι αναφέρει για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες

Με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, νομοθετείται η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για αγρότες - μέλη συνεταιρισμών, αγροτικούς συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝΣΕΠ καθώς και για ανενεργές επιχειρήσεις αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει:

-Καταργείται η υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος 500 ευρώ για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και τους Συνεταιρισμούς Εργαζομένων.

-Εξαιρούνται από το φορολογικό έτος 2018 και μετά από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος, οι αγρότες-μέλη αγροτικών συνεταιρισμών, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, οι σχολικοί συνεταιρισμοί, οι Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας με τη μορφή Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ή Συνεταιρισμού Εργαζομένων, καθώς και οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, που βρίσκονται σε εκκαθάριση, πτώχευση ή αδράνεια.

Πρόκειται για μέτρα που στόχο έχουν να στηρίξουν τις εν λόγω επιχειρήσεις, ώστε να παράσχουν φορολογικά κίνητρα για την ένταξη σε συνεταιριστικές μορφές δραστηριότητας και για τη σύσταση συνεταιριστικών επιχειρήσεων, αλλά και για να απαλλάξουν από φορολογικά βάρη τα φυσικά και νομικά πρόσωπα ή οντότητες που δεν ασκούν πλέον επί της ουσίας επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5