Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Υπουργείο Παιδείας – Κυριάκος Πιερρακάκης: «Θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιακό Υπουργείο»

Υπουργείο Παιδείας – Κυριάκος Πιερρακάκης: «Θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιακό Υπουργείο»

Τη δέσμευση ότι το Υπουργείο Παιδείας θα εξελιχθεί στο πρώτο 100% ψηφιακό Υπουργείο ανέλαβε μαζί με τα καθήκοντά του ο Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Αναλαμβάνοντας τα ηνία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε ότι «αυτό θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιακό Υπουργείο, με απλούστευση γραφειοκρατικών διαδικασιών, που δεν θα σας ταλαιπωρεί».

«Πρέπει να αναβαθμίσουμε τα πάντα με ταχύτητα. Όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Από την Προσχολική εκπαίδευση μέχρι το Πανεπιστήμιο. Και ειδικά για τα δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, βασική μας έμφαση είναι σε ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο, ασφαλές, λειτουργικό και ελεύθερο, ένα Πανεπιστήμιο το οποίο συνομιλεί με το μέλλον», πρόσθεσε.

 

«Εδώ θα κριθούν όλα για τις επόμενες δεκαετίες», σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης για το σημαντικό ρόλο του υπουργείου και πρόσθεσε ότι είναι το «κατεξοχήν Υπουργείο που αναφέρεται στο μέλλον, επενδύει για το μέλλον, χρίζει το μέλλον και συνομιλεί με το μέλλον».

Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι αποτελεί στόχο η Παιδεία να αποτελέσει πεδίο συγκλίσεων και συναινέσεων, καθώς και ότι κάθε μέρα να γίνεται και μια μικρή αλλαγή που θα βελτιώνει τη ζωή των συντελεστών της εκπαίδευσης. «Όπου γίνουν μεγάλες τομές, θα γίνουν με οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο και με διαβούλευση», ξεκαθάρισε.

«Πάντως, θα κάνουμε περισσότερα από όσα θα υποσχεθούμε», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται, ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποτελείται – εκτός του κ. Πιερρακάκη – από τις υφυπουργούς Παιδείας, Ζέττα Μακρή και Δόμνα Μιχαηλίδου και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Οικονόμου.

Οι υφυπουργοί στις ομιλίες τους ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους και υπογράμμισαν την ήδη καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της ηγεσίας του Υπουργείου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις