Πολιτική

Υπουργικό για την Οικονομια – Ο αγώνας δρόμου για να εξασφαλιστεί η 4η δόση – Aναζητείται ο συντονιστής των επόμενων 100 ημερών

Οι βασικές προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής θα εξετασθούν σήμερα, στο Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει αυτή την ώρα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου η οικονομία με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα οριστεί και ο συντονιστής που θα “τρέξει” τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για να πάρουμε την 4η δόση.

Θα συζητηθουν θέματα όπως ο αναπτυξιακός νόμος και ο προυπολογισμός, η απορρόφηση του ΕΣΠΑ, οι αποκρατικοποιήσεις, λιμάνια, αεροδρόμια νερά, ανοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, εξυγίανση ΔΕΚΟ, η προώθηση των μετατάξεων, η αξιοποίηση της δημοσιας περιουσίας αφού γίνει πρώτα η καταγραφή της.
Θα προκύψουν 7 με 10 δισ από την αξιοποίηση της, η αδειοδότηση επιχειρήσεων και οι εργασιακές σχέσεις.
Αυτή είναι και η ατζέντα που θα θέσει ο Παπανδρέου στους πολιτικους αρχηγούς. Οι συναντήσεις τοποθετούνται στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να επισημάνει πως η δημοσιονομική προσαρμογή θα γίνει το 2011 με διαφορετικούς όρους, βαθιές τομές και αλλαγές , εστιάζοντας στις «κακοδαιμονίες» που είναι τα μεγάλα ελλείμματα στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, η τεράστια σπατάλη στο χώρο της υγείας, το μεγάλο πρόβλημα της φοροδιαφυγής και το γενικό πρόβλημα της σπατάλης και της κακοδιαχείρησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 14
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά