Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις αποχωρήσεις από την Πλεύση Ελευθερίας: Εγώ διαμορφώνω τις λίστες, με επιβεβαιώνουν οι αντιδράσεις

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε στις αντιδράσεις στην «Πλεύση Ελευθερίας» και στις αποχωρήσεις μετά την τοποθέτηση των επικεφαλής των ψηφοδελτίων στις εκλογικές περιφέρειες.

Μιλώντας στο One Channel, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε πως εκείνη είναι διαμορφώνει τις λίστες της «Πλεύσης Ελευθερίας» και υπερασπίστηκε τις επιλογές της.

Συγκεκριμένα, είπε πως εκείνη πήρε την ευθύνη να διαμορφώσει τις λίστες, με κριτήριο να υπάρχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, που «δεν θα υπάρχει όμοιά της». Υποστήριξε πως «ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας, μπορεί κάποιους να τους αφήσει στον πάγκο, αλίμονο αν αυτοί επαναστατούσαν».

«Οι αντιδράσεις επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι δεν έπρεπε να είναι στις λίστες, η πικρία είναι κατανοητή από την άλλη» είπε. Όμως, επέμεινε πως όλοι ήξεραν ότι δεν θα είναι ίδιες οι λίστες, σε σχέση με εκείνες της 21ης Μαΐου, ούτε δεδομένη η σειρά στα ψηφοδέλτια.

Στην ίδια συνέντευξή της εξαπέλυσε ταυτοχρόνως σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Επανέλαβε επίσης ότι η Πλεύση Ελευθερίας δεν περιορίζεται στην Αριστερά. Αντιθέτως, απευθύνεται σε όλη την κοινωνία. Είναι, εν τέλει, «το μοναδικό αντισυστημικό κόμμα, δεν είναι καν κόμμα, είναι κίνημα».

Σε άλλο σημείο υποστήριξε πως κάποιες πολιτικές δυνάμεις είναι «σε αποδρομή». Όταν της ζητήθηκε δε, να κατονομάσει ποιες εννοεί, μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. «Η πορεία κάποιων ήταν απολύτως προβλέψιμη, αυτό συμβαίνει όταν άλλα λες και άλλα κάνεις. Ειδικώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, είπε πως είναι μέρος του παλιού πολιτικού συστήματος και συναντά κανείς σε αυτόν χαρακτηριστικά, όπως η φαυλότητα, η διαφθορά, η διαπλοκή» είπε.

Ερωτηθείσα για τις σχέσεις της με τους προέδρους των δύο μεγαλυτέρων κόμματων, απάντησε πως «με τον κ. Τσίπρα δεν μιλώ, με τον κ. Μητσοτάκη έχουμε τυπικές σχέσεις». Και, κλείνοντας, υποσχέθηκε πως «από 26 Ιουνίου θα χτίσουμε τη χώρα αλλιώς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε ο διευθυντής της «Αυγής», Σπύρος Σουρμελίδης, μετά το πρωτοσέλιδο για τον Τσίπρα: «Δεν απηχεί τις απόψεις μας» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ
«Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ανοιχτά και ξεκάθαρα στην παρουσίαση του βιβλίου του στο Παλλάς ότι δεν επιθυμεί να μοιραστεί πλέον αποφάσεις»
Το εξώφυλλο της εφημερίδας Αυγή 44
Η πλευρά Τσίπρα απαντά στα σχόλια για τον εξώστη: Προσπαθούν να πετάξουν «τη μπάλα στην εξέδρα», το θέμα δεν είναι οι ηγεσίες
«Άλλωστε στην κοινωνία, στους πολίτες που σηκώνουν τα βάρη της σημερινής πολιτικής και όχι στις ηγεσίες των κομμάτων, απευθύνεται η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα»
Η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα
Κώστας Καρμανλής: «Να είμαστε ευαίσθητοι και δεκτικοί απέναντι στους Έλληνες αγρότες, να τους ακούμε και να καταλαβαίνουμε την αγωνία τους»
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση της ΣΕΚΕ και της αστικής μη κερδοσκοπική εταιρίας «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο δημοτικό θέατρο Ξάνθης για τον αγώνα που δίνουν οι αγρότες στα μπλόκα τις τελευταίες ώρες
Κώστας Καραμανλής 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακραία μορφή διαμαρτυρίας τα μπλόκα των αγροτών, δυσκολεύουν την καθημερινότητα, δεν βοηθούν
«Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Όσα χρήματα δικαιούνται, θα τα λάβουν στο ακέραιο»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 37
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Η Ελλάδα επίκεντρο της στρατηγικής Τραμπ για ενέργεια, επενδύσεις και ΑΙ»
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα ως τεχνολογικό κόμβο και μίλησε για την αξιόπιστη και αναπτυσσόμενη σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ - Αναλυτικά η συνέντευξή της
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 5