Ο Εβάν Φουρνιέ είναι ένας παθιασμένος τύπος. Από Γάλλο πατέρα και Αλγερινή μητέρα, το κράμα έβγαλε έναν έντονο άνθρωπο και έναν μεγάλο αθλητή, όπως άλλωστε είναι και ο πατέρας του, αλλά στο τζούντο.
Με αυτά τα χαρακτηριστικά, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να μην έχει πάθος και για άλλες απολαύσεις, όπως είναι το φαγητό, αλλά και τα γλυκά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Έχει εκφραστεί πολλές φορές με θαυμασμό για την Ελληνική κουζίνα και μάλιστα, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ από τους «ερυθρόλευκλους» μας «κέρασε» μέσα από τα social του, ένα κουτί με λαχταριστά σιροπιαστά γλυκά και μπακλαβαδάκια, ανοίγοντας την σεζόν, που θα είναι, όπως έγραψε «ένα μαγειρικό καλοκαίρι».
Ψάχνοντας για τα παραδοσιακά γλυκά από την γενέτειρα της μητέρας του, την Αλγερία, βρήκα και σας προτείνω το Makroudh, ένα απολαυστικό σιροπιαστό γλυκό με χουρμάδες (συνταγή της Τυνησίας, περισσότερο) ή και με ξηρούς καρπούς.
Η τέχνη της παρασκευής makroudh στο σπίτι, περνάει από γενιά σε γενιά, με κάθε οικογένεια να υπερηφανεύεται για τη δική της μυστική συνταγή. Πάμε να το δοκιμάσουμε!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Makroudh
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 αυγό
- 100 ml χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. μελάσα
Για το σιρόπι:
- 250 γρ. ζάχαρη
- 200 ml νερό
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και την κανέλα.
Βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πήξει ελαφρώς, 4-5 λεπτά αφού κοχλάσει.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αυγό.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε 2 στρογγυλά φύλλα, απλώνουμε με το πινελάκι τη μελάσα σε όλη την επιφάνεια τους και πασπαλίζουμε καρύδια ή αμύγδαλα.
Τυλίγουμε κάθε ένα φύλλο, σε ρολό και κόβουμε σε μπουκιές 2-4 εκατοστών.
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις βγουν τα makroudh από το φούρνο, τα ρίχνουμε αμέσως στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε να σιροπιαστούν καλά.
Όση περισσότερη ώρα τα αφήσουμε, τόσο περισσότερο θα μαλακώσουν, όποτε κρίνουμε και τα βγάζουμε όταν είμαστε ικανοποιημένοι με το πόσο σιρόπι έχουν απορροφήσει.